Ispod pulta

Nova rubrika Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Za svoje favorite možete glasovati ispod domaćeg i stranog dijela liste.

Nešto smo propustili? Pošalji nam svoj prijedlog na ispodpulta@muzika.hr

Domaće:

Muziku podržava

Zagrebački retro hard rock bend Bad Mushrooms izbacio je peti spot, ovoga puta za pjesmu “Labirint“, koja je kako sami kažu “mračna priča o čovjeku izgubljenom u labirintu suvremenog života”. Nakon spotova za pjesme “Demoni” i “U carstvu Drakova hrama”, “Labirint” je treći najavni singl albuma koji je u pripremi. Bend uživo možete uloviti u zagrebačkom Hard Placeu, 7. listopada, kada će održati samostalni nastup.

Nakon spota za pjesmu “YouTube Party” kojom je najavljen drugi album “Kompakt diskutabilno”, ČudNoReĐe ima novi video. Ovoga puta za pjesmu “Ferragosto” koja je naprosto hvalospjev Ferragosto Jam festivalu, gdje je ove godine i nastupio solo na ištekanom stageu.

Strano:

Od stranih izvođača, LCD Soundsystem je izbacio novi singl “Tonite” koji će se naći na nadolazećem albumu “American Dream”. Izlazak novog izdanja planiran je za 1. rujna.

Van Morrison ima novu pjesmu nazvanu “Transformation” nastalu u suradnji s Jeffom Beckom. Naći će se na nadolazećem 37. izdanju “Roll With The Punches” koji izlazi 22. rujna.

Novi spot su podijelili i At The Drive In, konkretno za pjesmu “Call Broken Arrow” s aktualnog comeback albuma “In•ter a•li•a” koji je objavljen u svibnju nakon 17 godina diskografske stanke. Kao i video za “Hostage Stamps” i u novom spotu je kombinirana digitalna i stop-motion animacija kako bi se dočarala priča koja uključuje niz jezivih karaktera poput robotskih paukova.

Nakon “Time to Live” i “Another Weekend”, američki kantautor i multi-instrumentalist Ariel Pink objavio je novu pjesmu “Feels Like Heaven” s nadolazećeg albuma “Dedicated to Bobby Jameson” koji izlazi 15. rujna.

Američki indie rock bend The War On Drugs uskoro (25. kolovoza) objavljuje četvrti studijski album “A Deeper Understanding”. Povodom toga fanovima su predstavili i novu pjesmu “Up All Night“.

Robert Plant je najavio povratak sa svojim Sensational Space Shiftersima i novim, 11. albumom “Carry Fire” koji izlazi ove jeseni, točnije 13. listopada. Kako će otprilike zvučati možete provjeriti kroz premijeru nove pjesme “The May Queen“.

Prije novog dolaska u zagrebačku Tvornicu kulture, 5. studenog, belgijski rockeri Triggerfinger su nas razveselili još nekim novostima. Objavili su spot za pjesmu “Colossus” koja će se naći na istoimenom albumu, čiji je izlazak planiran za 25. kolovoza.

0 Shares
Muziku podržava