Crossover adaptacija Carmen u pulskoj Areni

    937

    Carmen, jedna od najimpresivnijih opera europskog kulturnog kruga doživjela je dosad poznate baletne i filmske adaptacije. Adaptacija koju ćemo moći doživjeti u pulskoj Areni 31. srpnja nešto je potpuno drugačije. Poseban crossover koncert, temeljen na temi Bizetove Carmen, koristi specijalne kombinacije različitih glazbenih stilova, i to prvenstveno klasike, jazza, latino glazbe i mjuzikla, kroz koje se izražava smisao i značaj originalne opere.

    Crossover muzički izričaj, koji u svijetu sve više dobiva na popularnosti, podrazumijeva upravo susretanje i stapanje različitih glazbenih stilova, a time i stvaranje potpuno novih adaptacija. Miklos Malek i Janos Nagy stvarali su crossover adaptaciju Carmen na temelju novele Prospera Merimeea i Bizetove opere, s porukom da se ljubavna priča tako velikih razmjera može dogoditi bilo gdje u svijetu, pa tako i u pulskoj Areni.

    Četiri glavna lika su:

    Carmen – Eszter Horgas

    Don Jose – Attila Csengeri

    Micaela – Andrea Malek

    Escamillio – Janos Hamori

    Muziku podržava

    Virtuoz Al Di Meola, najveći latino jazz gitarist našeg vremena, ima ulogu naratora, čija gitara priča priču o velikoj ljubavi i strasti. Podršku im na velikoj pozornici pruža Budapest Film Symphonic Orchestra, zbor, 120 izuzetnih klasičnih i jazz glazbenika i plesači.

    Cijeba ulaznica je:

    Stajanje 200,00 kn

    Tribine 250,00 kn

    VIP Loža 450,00 kn

    Parter 300,00 kn

    VIP Parter 350,00 kn

    0 Shares
    Muziku podržava