‘Avantgarda’ kao isprika za lošu glazbu

    1278

    Ensoph

    Projekt X-Katon

    Datum izdanja: 21.02.2006.

    Izdavač: Cruz Del Sur Music

    Žanr: Metal

    Naša ocjena:

    Popis pjesama:

    1. In The Name Of Freedom
    2. Condemned
    3. Kirillow’s Bullet (Aleksjej Nilyc: A Russian Trilogy Pt. 1)
    4. D-Generation
    5. Icons In The Dust
    6. Un Petalo Di Pieta’
    7. Getsemani
    8. The Source Becoms Desert
    9. Holy Bleeds (Rodian Romanyc: A Russian Trilogy Pt.2)
    10. Pain, Pride And Regret
    11. Leaving No Trace Behind (Ivan Karamazov: A Russian Trilogy Pt. 3)
    12. In The Name Of Freedom (Reprise)

    Ensoph, talijanski gothic metal bend iz Venecije, čini 5 članova nekonvencionalnih pseudonima: N-ikonoclast, Xraphael, Kktz, Next-Xanctum, Xenos. Petorka djeluje od 1997. a “Project X-Katon” njihov je treći ‘full length’ uradak. Također, i jedini koji sam imala prilike poslušati. A možda je tako i bolje.

    Poput umjetničkih imena, i njihova glazba je također nekonvencionalna, kombinirajući elemente gothic, industrial, te progressive i avandgardnog metala, uz muški vokal koji na pjevnim dijelovima podsjeća na Jaya Gordona iz Orgya, a u screamovima na Danija Filtha.

    Najbliže paralele, što se tiče same glazbe, bi se mogle povući s Arcturusom, međutim, Ensophu nedostaje njihova atmosferičnost i skladnmo preklapanje avandgardnih dionica. Ukratko, za razliku od Arcturusa, loši su.

    Sama produkcija je zapravo jako dobra, no tu priča sa pohvalama staje jer gitare odišu generičnim i nezanimljivim riffovima,a glazba je (što se pokazuje trendom u gothicu u zadnje vrijeme) podređena klavijaturama (uglavnom veoma iritnantim, s Frooty Loops prizvucima) i elektronskim semplovima sa povremenim uletima ženskih kvazi-opernih vokala.

    Muziku podržava

    Bend glede ‘Svetosti goth imidža’ također prati ikone neukusa iz garde Cradle Of Filth, Deathstars, umetni-ime-bilo-kojeg-goth-benda-koji-nosi-gas-maske, te su odlučno iskombinirali naočale za varioce s trenirkama, kožnim hlačama, bullet-beltovima, lancima i mrežastim modnim dodacima.

    O imidžu bih mogla stvarno raspredati danima. O glazbi na žalost ne bih, pošto je to što Ensoph ima za ponuditi već odavno preslušano i odsvirano na puno bolji i inovativniji način. Ovaj bend vam preporučujem samo u slučaju ako i sami želite postati nova Phantasmagorija, da čujete kako ne trebate zvučati.

    Muziku podržava