I ova će kompilacija ispuniti vaša očekivanja

    2910

    Buddha-Bar VI by Ravin

    Kompilacija

    Izdavač: George V Records / Dinaton

    Žanr: Techno

    Naša ocjena:

    Popis pjesama:

    1. Angelic Voices – B-Tribe (remix)
    2. Way You Dream, The – 1 Giant Leap
    3. Shake It Loose – Dolphin Boy
    4. Sonargaon – Daniel Masson
    5. She Will Never Learn – Deew
    6. Gnossienne No. 1 – Erik Satie
    7. Por-do-sol – Cellar 55
    8. Kanasando – Ryukyu Underground (Rebirth remix)
    9. Chair! – Ganga
    10. 1Alkemyst, The – Dos Hombres
    11. Naturally – Slow Train
    12. Straight To…Number One – Touch & Go (Dreamcatcher’s remix)
    13. Essarai – Cantoma
    14. Yally Kan Yeshgeek Anieny – Oum Kalthoum (Banzai Republic remix)
    1. Bangla Soul – Baul Dimension
    2. Memory – Table Vs. Ludovico Einaudi
    3. Trail Of Dawn – Slow Train
    4. Pink Blue Hotel – Loopless
    5. Breathe – Telepopmusik (Banzai Republic’s X-Hale remix)
    6. Whatever Lola Wants – Sarah Vaughan (Gotan Project remix)
    7. Manvantara – Bliss
    8. Baul Dimension – Baul Dimension
    9. Sunrise – Afterlife
    10. Nameless – PQM/Pilgrim Soul
    11. De Mome De – Casa Flava (Paris & Sharp remix)
    12. Bumba – Perfect Sense (Stereo Sax mix)

    Šesta po redu kompilacija Buddha-Bara kreirana je od strane poznatog pariškog DJ-a i producenta Ravina indijskih korijena koji kombinira treadicionalne zvukove Južne Azije sa europskom elektronikom zadnjih petnaestak godina. Dosad je surađivao na mnogim projektima i sa mnogim producentima i izvođačima poput Claudea Challea, Carlosa Camposa, Karunesha, The Dells.

    Ovo nije njegovo prvo pojavljivanje na kompilaciji Buddha-Bara (pojavljuje se u trojci), ali je svakako dosad najopsežnija. DJ Ravin sudjeluje na mnogim projektima te osim ovog bitna je i njegova uloga na sličnoj kompilaciji pod nazivom “Nirvana Lounge”. Publici koja se ‘navukla’ na ovakvu vrstu glazbe i uopće sada već i kod nas popularnog načina izlaženja u lounge barove, koji se kod nas pretvaraju u mjesta tipa ‘vidi i budi viđen’, a glazba koja se na takvim mjestima pušta dolazi nezasluženo na drugo mjesto. Trenutno je rezidentalni DJ u londonskom baru po kojem cijela kompilacija nosi ime.

    Buddha-Bar VI sastoji se od dva CD-a sa otprilike pola dosad neobjavljenog materijala. CD1 pod nazivom “Rebirth” fuzijaje sada već očekivanih izvođača pomalo funky-orijentalnog prizvuka, zanimljiva je druga pjesma u izvedbi 1 Giant Leapa uz gostovanje legendarnog Michaela Stipea koji se savršeno uklapa u koncepciju romantične balade pod nazivom “The Way You Dream”. Tu se nalazi i clubby remix piano miniature francuskog kompozitora iz dvadesetog stoljeća Erika Satiea pod nazivom “Gnossienne No.1”. Cijeli prvi CD teće u prepoznatljivom umirujućem ritmu i skladnoj melodiji.

    Muziku podržava

    CD2 “Rejoice” otvara “Bangla Soul” pjesma čiji naziv karakterizira veći dio albuma. Tu se nalazi i kompozicija francuskog štiha od Sarah Vaughan pod nazivom “Whatever Lola Wants”, kao i danska grupa Bliss i njihova “Manvantara”, fenomenalna ritmična stvar. Treba još spomenuti i bend pod nazivom Looples i njihovu stvar “Pink Blue Hotel” fuziju dub-housea i prekrasnog vokala.

    U svakom pogledu , šesti po redu Buddha Bar pod Ravinovom palicom ispunit će vaša očekivanja varijacijom zvukova, fuzijom sraznovrsnih stilova i ambijenata unatoč već poznatom i iskušanom zvuku projekta pod nazivom Buddha-Bar.

    Muziku podržava