Yogi Lonich, hrvatski gitarist benda Chrisa Cornella je zapravo – faca!

7103

Nakon izvrsnog koncerta kojega je Chris Cornell u četvrtak održao u rasprodanom Lisinskom, uspjeli smo nakratko uloviti gitarista Yogija Lonicha.

Na koncertu je zajedno s Chrisom izveo obradu “Going to California” Led Zeppelina, ali i legendarnu numeru Soundgardena “Black Hole Sun“.

Lonich je cijelo vrijeme sjedio u centralnom dijelu dvorane, u 11. redu i na Chrisov upit tko zna odsvirati spomenutu obradu, podigao ruku i pridružio mu se na pozornici.

Sve je na prvu izgledalo dosta spontano, i lica u publici su zaprepašteno gledala kako čovjek dobro svira. Sve dok Chris nije otkrio o čemu se radi, što je rezultiralo popriličnim oduševljenjem svih prisutnih. Naime, Lonich je dugogodišnji gitarist u Cornellovom pratećem bendu i Amerikanac hrvatskog porijekla.

U kratkom razgovoru nakon koncerta priupitali smo ga kako se povezao s Chrisom kao prateći glazbenik na njegovim turnejama, što nam je vrlo rado otkrio: “Chrisa sam upoznao preko prijatelja u Los Angelesu, 2007. godine. Zajedno smo svirali i nakon probe me pitao želim li mu se pridružiti na turneji. To zapravo možeš nazvati audicijom.”

Muziku podržava

Također nam je rekao i kada se preselio u Los Angeles i kako je glazba postala tako važan dio njegovog života: “Preselio sam se u L.A. za vrijeme svojih srednjoškolskih dana. Moja sestra glazbenica, Plavka, koja je imala hitove s njemačkim producentima Jam & Spoon (‘Right in the Night’) je jako utjecala na mene. Dok smo odrastali također smo zajedno bili u nekoliko bendova.”

Važno je istaknuti kako je Lonich također imao čast svirati i s Mitchom Mitchellom i Billyem Coxom koji su zajedno s Hendrixom svirali u sastavu The Jimi Hendrix Experience. Zajednički nastup su odradili na otvorenju Hendrixove izložbe u sklopu Rock n’ Roll Hall of Fame.

Također je nastupio i kao prateći glazbenik na turnejama The Rolling Stonesa, Roberta Planta, Aerosmitha, AC/DC-a, Kissa, Lennya Kravitza, Linkin Parka, Korna i mnogih drugih impresivnih imena.

Yogi trenutno radi na miksanju drugog solo albuma vlastitog projekta Run Through The Desert u kojemu pjeva i svira gitaru. Osim toga, u Zagrebu trenutno producira izvođače i organizira gitarske radionice.

Više informacija o Yogiju nalazi se na njegovoj službenoj internetskoj stranici, na kojoj se može saznati više o njegovoj originalnoj glazbi koju sam sklada i izvodi.

22 Shares
Muziku podržava