Down krenuli u projekt novog albuma

987

Poslije dugog promotivnog procesa i putovanja nakon albuma “Over The Under“, južnjačka rock-metal supergrupa Down napokon je započela projekt koji fanovi jednostavno zovu “Down IV“.

Gitarist Kirk Windstein objasnio je da već imaju dvije gotove pjesme i da su ponovno našli snage i volje za svirku: “Trenutno smo svi u 40-im godinama života, većina nas ima djecu i obveze kod kuće. Zato je jako teško preživjeti turneje.

Snimali smo i svirali gotovo dvije i pol godine, imali samostalne turneje, pa svirke s Metallicom, Slipknotom, Anthraxom, Saxonom, brojne festivale… Kad smo izašli iz aviona nakon zadnjeg koncerta, u šali smo si rekli ‘Jebite se svi! Ne želim vas ni čuti ni vidjeti više! Doviđenja!’

Muziku podržava

Kad ste s nekim 24 sata dnevno dvije i pol godine, treba vam pauza i neka nova energija. Sada je došlo vrijeme, jer svi imaju onu potrebnu iskru. Nije se dobro forsirati, jer glazba je emocija i mora biti stvarna i iz srca. Imali smo dvije-tri probe i zbilja smo se super zabavili, to znači da je vrijeme opet biti – Down!”

U međuvremenu, dok oni prolaze kroz stvaralački proces, i dalje traje pravna zavrzlama oko izlaska njihovog CD/DVD seta nazvanog “Diary of a Mad Band” koji bi, prema sadašnjim informacijama, trebao izaći tek sljedeće godine.

0 Shares
Muziku podržava