Pred nama je još jedno, tradicionalno rasprodano izdanje Wacken Open Air festivala, jednog od najvećih, ako ne i najvažnijih metal manifestacija na svijetu. Svake godine deseci tisuća metalaca hrli na sam sjever Njemačke, u maleni gradić Wacken, gdje od 1990. godine početkom kolovoza iz razglasa na obližnjoj poljani trešti metal glazba.

Svake godine popis bendova koji nastupaju na festivalu je sve širi, a ovo izdanje će od 2-4. kolovoza, pomalo iznenađujuće, ugostiti i jedan domaći ne-metal sastav. 2Cellos, planetarno popularni duo koje iz domaćih medijskih kuloara poznamo kao kombinaciju Šulić/Hauser, ovog će petka nastupiti na spomenutoj „meki za metalce“ te tako označiti jednu novu eru poimanja riječi metal. Duo je poznat po svojim obradama klasika popularne glazbe, pa možemo očekivati da će izvesti set rock/metal hitova. Slično već godinama bez problema funkcionira Apocalyptica.

Wacken 2cellos

Muziku podržava

Ipak, postavlja se i pitanje koliko su zbilja 2Cellos primjenjivi na pozornicama ovakvog tipa? Točnije, je li moguće biti toliko univerzalan i prilagodljiv da u jednom trenu sviraš klasiku na Zrinjevcu, a u drugom obradu rocka na Wackenu? 2Cellos je globalno popularan brend, a ovakav booking samo to potvrđuje. Ipak, pravi ispit za ove planetarno popularne momke tek slijedi. Nastup pred metalcima, na metal festivalu, gdje će binu tog dana dijeliti s imenima poput bendova kao što su Behemoth, Dark Tranquility, Dimmu Borgir i Arch Enemy. Inače, spomenimo još kako 2Cellos nije jedini domaći sastav koji će nastupati na ovogodišnjem Wackenu. Čast je pripala i zagrebačkoj Manntri, no oni su već, po zvuku i identitetu, puno bliži Wacken Open Airu. Za kraj, želimo sreću Luki i Stjepanu. Ako se provuku kraj ortodoksne mase metalaca, nebo im je granica.

We are happy to announce that we will perform on this year's edition of the legendary Wacken Open Air festival on the 4th of August!See you 🤘

Objavljuje ManntraČetvrtak, 29. ožujka 2018.

Za one znatiželjne, čitav lineup, informacije, te čak i streaming kanale festivala možete pronaći na www.wacken.com

254 Shares
Muziku podržava