Željan si dobrih koncerata, a nikako da se odlučiš koja ćeš sve događanja posjetiti u Hrvatskoj u tjednu koji je pred nama? Redakcija Muzike odlučila je stati tvojim mukama na kraj i svakoga četvrtka na pladnju ti servirati preporuke koncerata i raznih zbivanja koje bi trebao popratiti u narednom tjednu.

Kako bismo ti olakšali život, događanja smo poredali kronološki te smo obuhvatili period od ovoga pa sve do sljedećeg četvrtka. Ako pratiš takvu vrstu glazbe, ovo su koncerti za koje će ti biti žao ako ih propustiš:

1Pips Chips & Videoclips i Letu štuke – Pogon kulture, Rijeka, 6.12.

Dupli koncert u Pogonu kulture. U Rijeku dolaze Pips Chips & Videoclips te Letu štuke. Oba benda odsvirat će puni set. Ulaznice se mogu kupiti u Dallas shopu u Rijeci te na svim Eventimovim prodajnim mjestima, kao i na web stranici Eventima. Više doznaj na FB eventu.

2Sonica Calico – Medika, 6.12.

Jedna od najperspektivnijih i najjaktivnijih azijskih underground producentica i DJ-ica Sonia Calico dolazi u Mediku. Tajvanska producentica bila je na prvom Boiler Roomu u Taipeju, rezidentica je Giles Petersonovog Worldwide FM-a, a sa solo karijerom krenula je 2017., kada je izbacila debitantski EP “Fake Jewelry”. Više o eventu doznaj na Facebooku.

341. Ri Rock – Palach, Rijeka 6.12.-14.12.

Ovih će dana riječki Palach i Pogon kulture biti poprište Ri Rock Festivala.

Petak 06.12. OKC Palach – Mladi bendovi: Hand of Apollo, Dream Pocket, Pokle, Wuna, Rašpa, Grampa, Detmeć + Goblini, Alergija 50/70 kn

Subota 07.12. OKC Palach – Ri Rock Kipić – Krešo i Kisele Kiše, The Black Room, The Siids, My Buddy Moose, Krankšvester 60/80 kn

Petak 13.12. Pogon kulture – dobitnici glavnih nagrada Ri Rock Kipić 2019, Sexymotherfuckers, Psihomodo pop 70/90 kn

Subota 14.12. Pogon kulture – dobitnici glavnih nagrada Ri Rock Kipić 2019, Zdenka Kovačiček & Greenhouse blues band, Edo Maajka and Band 70/90 kn

Subota 14.12  OKC Palach – Mladi bendovi: Urar, Gilmea, Miscreation + Six Pack, One Step Away 40/60 kn

Više o festivalu doznaj na FB eventu.

4Nina Romić & Band – Vinyl, 6.12.

Jedna od najcjenjenijih kantautorica Nina Romić nastupit će sa svojim bendom u Vinylu. Ulaz na koncert je 30 kn. Više o koncertu doznaj putem FB eventa.

5Urban – Tvornica kulture, 6.12.

Nakon što se rasprodao koncert Urban & 4-a u Tvornici kulture 7.12., fanovima Urbana na raspolaganju je i drugi datum – 6.prosinac. Urbanov predbožićni koncert postao je svojevrsna tradicija, a u ponudi su posljednje ulaznice Do ulaznica možeš putem Entria te na službenim prodajnim mjestima (Dirty Old Shop, Rockmark, Aquarius).

6IrieFM – KSET, 6.12.

Beogradski bend ireFM dolazi po prvi put u Zagreb. U regiji su se proslavili singlovima “Kliziš”, “Putevi” “Samo budi tu” i drugima, a poznati su i po zanimljivim glazbenim spotovima. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45 kn možeš kupiti u KSET-u i Dirty Old Empireu dok će na dan koncerta cijena porasti na 60 kn. Više doznaj na FB eventu.

7Goblini – Močvara, 7.12.

Šabački punk rockeri, koji nakon šest godina diskografske pauze objavili singl “Meso” kojim najavljuju novi album, dolaze u Močvaru. Na zagrebačkom koncertu, Goblini će predstaviti presjek karijere uz pjesme, kao što su “Cipjonka”, “eLeSDi se vraća kući”, “Anja volim te”, “Voz” i druge. Ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Shopu i putem Entria.

8Zoran Predin – Lauba, 7.12.

Turneja “Zoran pjeva Arsena”, kojom Zoran Predin i Damir Kukuruzović Django Group promoviraju istoimeni album, stiže u Zagreb. Cijena ulaznice je 165 kuna, a do njih se može putem Entria. Više doznaj na FB eventu.

9Porto Morto – KSET, 7.12.

Uspješnu godinu, koja je prošla u znaku albuma “Portofon”, Porto Morto zaključit će “žutim koncertom” u KSET-u. “Kako je lubenica zelena, tako je i žarulja žuta. Sve ima svoju boju. Neke odbijaju, a neke privlače. Kao što žarulja privuče noćnog leptira, neka žuti koncert privuče i vas”, poziv je Porta Morta na koncert. Ulaznice se mogu kupiti u KSET-u po cijeni od 40 kn, a na dan koncerta biti će 60 kn, ako ostane karata.

10At The Gates – Tvornica kulture, 12.12.

Pioniri švedskog melodičnog death metala At The Gates održat će koncert u Tvornici kulture. Kao predgrupe s njima stižu švedski black metal band Nifelheim i njemački death metalci Deserted Fear. Ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Shopu, Rockmarku, Dallas Music Shopu u Rijeci i na svim prodajnim mjestima Eventima, kao i online, po cijeni od 140 kuna. Ako ostane karata, na dan koncerta biti će 170 kn. Više doznaj na FB eventu.

11Natali Dizdar – Vintage Industrial, 12.12.

Vintage Industrial Bar proslavit će svoj sedmi rođendan uz koncert Natali Dizdar. Nakon što je u Vintageu održala koncert za Vaentinovo, Natali ponovno dolazi prirediti elektro/akustični koncert u pratnji glazbenika. Do karata možeš putem Entria. Više doznaj na FB eventu.