Rundek najavio “Plavi avion” i zagrebački koncert

  6354

  Rundek Cargo Trio

  Datum i vrijeme: Petak, 17.12.2010. @ 20:00
  Mjesto održavanja: Tvornica kulture Zagreb , Šubićeva 2

  Jučer je na press konferenciji održanoj u zagrebačkom Profil Megastore novovalna legenda Darko Rundek najavio izlazak novog albuma “Plavi avion” Rundek Cargo Trija te najavio promotivan koncert u Tvornici kulture.

  Rundek je izjavio kako je “album nastao prije četiri godine, te je proizašao iz improvizacija koje su se kasnije kristalizirale u pjesme. Pola pjesmi ima strukturu koju poznajemo, dok druga polovica nema očekivanu simetriju”.

  Isabel je ovom prilikom izjavila da album “predstavlja izazov za slušatelje te da ga se treba zaista osluškivati, a da ne napada slušatelje zvukom. Na njemu se osjeti utjecaj etno glazbe i jazza, a satkan je od dosta improvizacija”.

  Muziku podržava

  Album se u prodaji nalazi od danas, na njemu se nalazi dvanaest pjesama. Vizualni identitet knjižice unutar albuma je prepušten slikarici Ani Kolegi a grafičko oblikovanje Sanji Rocco. Na promociji su osim Rundeka i Isabel sudjelovali i glazbeni kritičar Arsen Oremović te Branko Komljenović, direktor Menarta izdavača albuma. Treći član Trija, Dušan Vranić – Duco, nakon završetka bosanskohercegovačke turneje se zadržao u Sarajevu.

  Ulaznice za koncert koji će se održati u subotu, 18. prosinca, u Tvornici kulture s početkom u 21 sat jučer su krenule u prodaju, a njihov broj je – prema željama same zvijezde – limitiran na 400 komada.

  “Umjesto galame i kvantitete želimo prvenstveno kvalitetu i ugodnost” izjavio je Rundek.

  Cijena ulaznica je 130 kuna a mogu se kupiti u Tvornici kulture, u Menartu (Bencekovićeva 19) te u Aquarius CD shopu.

  Trio će koncert na istom mjestu održati i dan ranije, u petak 17. prosinca, no ulaz na njega bit će omogućen samo uzvanicima sponzora koncerta.

  Muziku podržava
  Stisni