Toliko lijepih lokacija je na svijetu, toliko neistraženih detalja, a opet premalo vremena za sve vidjeti, osjetiti, čuti…

Interaktivna globalna mapa kolektiva Cities And Memory na koju smo naišli možda vam ipak pruži malu utjehu. Možda vam i probudi maštu da sami vizualizirate vama toliko privlačne kutke svijeta u koje možda još niste imali priliku kročiti, ili vam pruži priliku da nabacite nostalgični povratak u prošlost ako je prošlo podosta vremena od vašeg posljednjeg posjeta.

O čemu se točno radi? U pitanju je mapa snimljenih zvukova iz više od 55 zemalja širom svijeta koja vam pokušava približiti kako određena lokacija zvuči danas, prikazujući njezinu dušu kroz interesantne zvučne obrasce. Projekt čini karta svijeta s označenim lokacijama na koje možete kliknuti te koja vam potom nudi priliku da poslušate zvukove koje su korisnici snimili s raznih lokacija i potom uploadali.

Muziku podržava

Izbor je ogroman, dok osim zvuka kojeg možete poslušati stoji i točna lokacija i opis snimljenog zvuka. Kada smo pritisnuli opciju ‘play’ na području Hrvatske, iz Zagreba smo čuli zvuk zvona katedrale, iz marine Mandrač s otoka Korčule zabilježen je zvuk cvrčaka i skladbe na klaviru i violini, dok smo iz Zadra čuli kako zvuči vjetrovito jutro.

Možda vam ova mapa da inspiracije da sami zabilježite neki zvuk koji karakterizira vaš grad pa ga poželite podijeliti s ostatkom svijeta.

0 Shares
Muziku podržava