Županja dobila Multikulturni centar

1895

Mladi (a i oni u najboljim godinama), nezadovoljni ponudom i programima u svojeg kraja, odlučili su osnovati udrugu pomoću koje bi promicali svoje vrijednosti, vrline, sposobnosti i znanje. Koncertna, kazališna, umjetnička, informatička, tj. općenito multikulturna scena od sada u gradu Županji ima svoje prebivalište. Naime, osnovan je Multikulturni centar grada Županje!

Udruga Multikulturni centar grada Županje (ili skraćeni naziv MKC) je nestranačka i neprofitna organizacija za interesno okupljanje i organizirano djelovanje zainteresiranih građana grada Županje poradi promicanja sustava istinskih vrijednosti zajednice i demokratičnosti u društvu, sloboda i prava, kao i obveza građana u svrhu ostvarivanja njihovih ciljeva, uvjerenja i inetersa, te provođenja javnih, kulturnih, glazbenih, humanitarnih, edukativnih i drugih praktičnih aktivnosti.

Između ostalih programa i ciljeva udruge, za ovu prigodu bi možda najbolje bilo izdvojiti nastupe glazbenih skupina i pojedinaca najšireg spektra (disco večeri, evergreen večeri – plesnjaci, pop/rock koncerti, tamburaši i etno izvođači, hip-hop, rap i srodni moderni glazbeni izričaji), te priredbe i sadržaji za djecu i najmlađe (audicije, “Djeca pjevaju hitove”, “Prvi pljesak”, gostovanje lutkarskih predstava).

MKC će nastojati svim zainteresiranim omogućiti prostor u kojem bi djelovali i pokazali svoje viještine i znanje. Tako se planira i ustupiti prostor zainteresiranim za bendove (probe), likovne, glazbene, informatičke, kazališne i ostale kulturne radionice. Organiziranje raznih svirki, slušaona, video i edukativnih projekcija će biti svakodnevna, te će rad ove udruge svakako biti zanimljiv i trebalo bi ga u budućnosti popratiti…

Više informacija na službenoj web stranici: www.mkc-zupanja.com

Muziku podržava