Zlatni Maksim Mrvica

3745

U četvrtak, 23. lipnja u zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade naš proslavljeni pijanist i jedan od najznačanijih predstavnika crossovera u svijetu – Maksim Mrvica primio je od Dallas Recordsa Zlatnu ploču za njegov posljednji album “Variations Part I & II“.

Nakon što je primio Zlatnu ploču za svoj posljednji album, koji je zlatnu nakladu dostigao dva mjeseca od njegovog objavljivanja u Hrvatskoj i čestitarskih rečenica od strane Dallasa i riječi zahvale od strane samog glazbenika uslijedio je set od tri pjesme. Nedavno sam negdje čuo ili pročitao, da je Maksim na nedavno održanom Classicsu u Novom Vinodolskom svirao na playback, u što sumnjam, ali mogu vam potvrditi da Esplanadi nije.

I još jedna zanimljiva ‘stvarčica’, Maskim je ovaj kratki nastup izveo na Bösendorfer klaviru, koji je samo za ovu priliku dopremljenom iz Beča, očito im je Šibenčanin jako bitan. A moram pohvaliti i dvoranu u kojoj je nastup održan, ah kad bi sve dvorane bile tako akustične, čovjek ne bi nikad poželio da koncerti završe.

Muziku podržava