Zlatna Koogla 2006. ponovo u Zagrebu

1101

Godišnja nacionalna glazbena nagrada Zlatna Koogla slijedeće godine ponovo će biti održana u Zagrebu. Nakon ovogodišnjeg festivala i tri dana punih klubova (KSET, Aquarius i Tvornica), oko 30 izvođača svih glazbenih stilova raspoređenih u tri dana, 27 000 glasova u 15 domaćih kategorija, slavlje glazbe i glazbenika se nastavlja i iduće godine.

Od 30. ožujka (četvrtak) do 01. travnja (subota) 2006. održava se trodnevni festival i dodjela nagrada za najbolja i ona manje dobra glazbena ostvarenja objavljena u 2005. u domaćim i inozemnim kategorijama. Ideja festivala je ne ograničavati se na određene glazbene stilove, već uvažavajući sve u jednakim razmjerima, doprinjeti razvoju urbane glazbene scene i kulture u Hrvatskoj, stimuliranjem izvođača koje glasačko tijelo prepozna kao glazbene kreativce godine.

Shodno tome festival će se održati na tri različite lokacije, u zagrebačkim klupskim prostorima: Aquariusu (četvrtak), KSET-u (petak), Tvornici (subota), prema okvirnom i radnom planu održavanja:
30. ožujak, četvrtak – Aquarius – Večer Zlatnih Dama

Godina 2005. bila je diskografski iznimno bogata što se tiče izvođačica. U nekoliko se glazbenih stilova pojavilo novih, ali i već dokazanih autorica s iznimnim novim albumima. Vođeni tim saznanjem organizatori su odlučili prvu večer Zlatne Koogle 2006. posvetiti isključivo izvođačicama koje su uljepšale glazbenu 2005., ali priprema se i nekoliko iznenađenja. Sukladno tome, prve večeri Zlatne Koogle 2006 bit će dodjeljena nagrada za NAJbolji ženski vokal 2005. Popis izvođačica koje će nastupati bit će poznat nakon objavljivanja nominacija.

Muziku podržava

31. ožujak, petak – KSET – Najbolji novi izvođač
Nastup nominiranih i proglašenje Najboljeg novog izvođača u RH 2005. godini. Popis izvođača koji će nastupati bit će poznat nakon objavljivanja nominacija za odnosnu kategoriju NAJBOLJI novi izvođač.

01. travanj, subota – Tvornica
Centralni dan godišnje glazbene nagrade uz nastup 15-ak nominiranih izvođača uživo, proglašenje pobjednika i dodjela nagrada u većini kategorija. Popis izvođača koji će nastupati bit će poznat nakon objavljivanja nominacija. Popis prezentera bit će poznat do 1. ožujka, do kad će biti poznati i voditelji.

Više informacija o samoj nagradi potražite na službenim stranicama nagrade Zlatna Koogla.

Muziku podržava