Zbog Chucka Berrya počinje povrat novca za loše koncerte

Stjepan Vrečko
2687

Nije svaki koncert uvijek divno iskustvo, no jedino što možete je kukati i nadati se da će idući put biti bolje. Osim ako ste u Finskoj, ondje po novome možete tražiti povrat novca ako niste zadovoljni nastupom izvođača.

Kako piše Yle, finska varijanta Udruge za zaštitu potrošača donijela je odluku da organizator koncerta Chucka Berrya u Helsinkiju 2013. treba omogućiti nezadovoljnim posjetiteljima isplatu 50% iznosa od plaćene ulaznice ‘jer je koncert bio ispod razumno očekivanog standarda‘.

Berry je te večeri bio u lošem izdanju, čak se i on sam tijekom nastupa ispričao publici pravdajući se gripom, no ovaj potez finske Udruge za zaštitu potrošača ne znači da se svatko može žaliti na bilo koji koncert:

Muziku podržava

Subjektivno mišljenje nije dostatno, mora postojati generalni stav da je koncert bio loš, što se i dogodilo u ovom slučaju” kaže predsjednik Udruge, Pauli Stahlberg.

Ova odluka otvara tako mogućnost traženja povrata novca za širok spektar zbivanja: od cirkuskih predstava do koncerata i festivala, no za svaki će slučaj vrijediti drugačija pravila mjerenja je li kupac za cijenu ulaznice dobio ono što je platio ili ne.

Muziku podržava