Zbog “Antigravitacije” sve je gravitiralo prema Sax!-u

2229

Sinoć oko 21 h po srednjeeuropskom vremenu u zagrebačkom prostoru kluba hrvatskih glazbenika Sax!, dogodila se famozna i toliko iščekivana promocija, novog i za sada jedinog albuma skupine Hakuna Matata nazvanog “Antigravitacija“. Promocija sama po sebi, kako to jednom takvom događaju i dolikuje, protekla je u iznimno ležernom ugođaju protkanom humorističnim skečevima.

Početak je bio rezerviran za Prijatelje životinja i njihovu uvodnu predstavu u kojoj je nastupila polugola žena odjevena u krznenu bundu, koje se niti Bebek iz najslavnijih dana ne bi posramio, a sve u svrhu ukazivanje na njihovu parolu “Životinjama je krzno potrebno, a ljudima nije“.

Potom su iznenada na pozornicu, obavijenu umjetnom maglom, izišli dečki iz Hakune, a svima nam znani pjevač, Krešimir Mišak, prije početka same svirke, odao nam je tajnu kako će svirati trinaest skladbi jer ih toliko znaju odsvirati. Dakle, umjesto očekivanih četiri-pet pjesama s albuma dobili samo mali prezentirajući koncert sastavljen od trinaest zasebnih poglavlja koje s još dodatne tri pjesme sačinjavaju zanimljivu studijsku cjelinu nazvanu “Antigravitacija”.

Za probijanje leda upotrijebili su nešto poznatije i medijski eksponiranije stvari – “Obični smrtnici“, “Otkad tebe više ne volim“… pa nešto nepoznatijih stvari – “Red” i “Novo gorivo“, da bi kulminaciju izmanipulirali s najpoznatijom – “Plastičnom suzom“, snimljenu u duetu sa Zoranom Predinom. Šteta što se i sam Predin kao specijalni gost i prijatelj benda nije pojavio na ovoj promocijskoj priredbi.

Muziku podržava

Daljnji tijek koncerta karakterizirale su ostale više i manje poznate pjesme s albuma te simpatične i smiješne upadice Mišaka između svake pjesme. Nakon kojih četrdeset i pet minuta svirke finalizirali su “Gumbom” te “Američkom mjuzom“, pjesmom koja je nastala nakon što je materijal za “Antigravitaciju ” bio već snimljen, ali će ona zasigurno svoje mjesto pronaći na nekom od novih idejnih projekata ove družine.

Iznimno me razveselila ova vesela svirka obzirom da je nisam očekivao, osim toga dečki su sve korektno odradili bez ikakvog isfuravanja i sve dok bude tako moje simpatije će biti na njihovoj strani. Osim toga moj CD dobio je na vrijednosti te čitavu novu dimenziju nakon što ga je ‘urednik’ Hakune Matate propustio kroz prste i prednji omot preuredio svojim rukopisom.

Da sumiram, ovo je bio najbolji način za provest jednu relativno toplu siječanjsku noć sredinom tjedna.

Muziku podržava