Završio Midem ukupnim padom posjetitelja, ali velikim rastom MidemNeta

Edo Plovanić
1135

Ovogodišnji Midem se održao od 22. do 26. siječnja u Palais des Festivales u Cannesu.

Broj registracija je ove godine došao do 6.850 što je ukupno gledajući
lagani pad u odnosu na lanjsku godinu, no digitalni dio Midema – MidemNet – je zabilježio velik rast od 30% koji postaje jednako važan dio Midema.

Predstavljeni su trenutno najaktualniji projekti digitalne industrije uz veliku kompetetivnost projekata učesnika. Tri su glavne atrakcije MidemNeta: Music Hackday, finalisti najperspektivnijih mobilnih aplikacija i finalisti najperspektivnijih start-upova kao dio MidemNet Laba, a aktivna je bila i MidemNet akademija.

Muziku podržava

Music Hackday, baš kao i onaj koji nije tematski vezan, okuplja mlade programere koji ex-tempora stvaraju glazbene digitalne projekte. Jedan od zabavnijih produkata akcije možete pogledati na www.dancefight.me.

Finalisti najperspektivnijih glazbenih mobilnih aplikacija Airbuzz, Amidio, Bounce Mobile, Jammbox, Khush, Mix Me In, NearVerse, Playmysong, Songpier i Steam Republic te finalisti najperspektivnijih digitalnih startup projekata: Audiomagnet, Decibel, GigsWiz, Interlude.fm, JinglePunks, MATIvision, Merchluv, Musichy.pe, Next Big Sound i RootMusic su predstavljeni u formatu 10 minuta svakom uz žiri među kojima su i potencijalni investitori (Balderton Capital, Northzone Ventures) koji na licu mjesta preispitaju potencijal projekta.

Tradicionalno je predstavljeno više od 70 zemalja, više od 3000 kompanija, uz 60-ak nastupa od kojih su najpoznatiji The Guillemots, Toxic Avenger, Oh No Oh My, Mad Professor, Ras Kwame, ali i predavanja Davida Guette i PJ Bloooma, tvorca Glee.

Midem uživo ste mogli pratiti preko našeg Twittera.

Muziku podržava
Stisni