Završen prvi DORF

969

Upravo završen prvi Festival dokumentarnog rock filma – DORF ’07 koji se održavao od 8. do 11. ožujka u Kazalištu Joza Ivakić i Caffe baru Plus u Vinkovcima okupio je više od 2000 posjetitelja.

Žiri u tročlanom sastavu: Željko Krulčić, Goran Dević i Vjeran Pavlinić najboljim filmom jednoglasno je proglasio slovenski film “Dolgcajt“, Igora Zupea, koji će tvrtka Continental film objaviti i distribuirati na DVD-u.

Koautor “Dolgcajta” Igor Bašin, sva četiri dana gost festivala, opisao je DORF ovim riječima: “Ovih dana sam vidio puno sjajnih muzičkih dokumentaraca i drago mi je da je i naš prikazan među njima. Siguran sam da će iduće godine DORF još narasti i da će potaknuti druge autore na rad i da ćemo vidjeti još zanimljivih filmova.

Muziku podržava

Na DORF-u je ukupno prikazano 14 filmova iz SAD-a, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova i Hrvatske, a u koncertnom dijelu programa nastupili su riječki bendovi My Buddy Moose i Beatles Revival Band te vinkovačka Septica. U predvorju kazališta bila je postavljena izložba rock fotografija Foto kluba Vinkovci.

Prodajom festivalskih bedževa, u suradnji s Udrugom Hrvatska žena, prikupljeno je oko 5.000 kn za pomoć djeci oboljeloj od raka.

Veliko zanimanje publike i opuštena atmosfera, kao i druženje autora deset filmova predstavljenih u programu, odličan su pokazatelj kako za ovakve festivale postoji velik broj zainteresiranih.

Uskoro će DORF predstaviti neke od filmova i u drugim gradovima.

Muziku podržava
Stisni