Zaslužuje li heavy metal akademsku titulu?

domination
2133

Heavy metal je vjera, neki profesori diljem svijeta ga ubacuju u svoja predavanja (naši čitatelji kažu da ima toga i na našim fakultetima), a sada se u Engleskoj pokrenula i rasprava zaslužuje li taj žanr pravu akademsku titulu

Fakultet New College u engleskom Notthinghamu, nakon zahtjeva svojih studenata uvodi tzv. ‘foundation degree’ – dvogodišnji studij heavy metala.

Predavač iz glazbene izvedbe Liam Maloy proveo je sedam mjeseci osmišljavajući program studija. Zamišljeno je da studenti nauče kako pisati i izvoditi heavy metal pjesme, istražuju povijest heavy metala, njegovu ulogu u filmu i video igricama, ali i kako se postaviti u muzičkom poslovnom svijetu. Za studente druge godine previđena je čak i turneja po dvorana diljem Engleske.

Muziku podržava

Iako tvrde kako je studij rigorozan, ozbiljan i temeljit, Campaing for Real Educations malo im je smanjio entuzijazam. Tvrde kako je takav studij samo ‘lagani izlaz’ i ‘apsolutni gubitak vremena za studente koji jednog dana moraju izaći u realni svijet i pronaći si posao, jer neće imati nikakvu težinu kod poslodavaca’. Procijenjuje se da bi ‘studij mogao biti koristan samo onima koji žele postati heavy metal zvijezde, ali da njima ionako ne treba nikakav fakultet’.

Studij kreće u rujnu, a budući da se očekuje rezervirani stav neodlučnih studenata, omogućeno je da se nakon druge godine nastavi općeniti glazbeni studij i dobije potpuna titula koju nosi Nottingham Sveučilište.

Zvuči zanimljivo za studirati, ali što vi mislite – ima li to poslovnog potencijala?

Muziku podržava