Zaradili 1 funtu za nastup na otvaranju Olimpijskih igara

Muzika.hr
2210

Paul McCartney, Arctic Monkeys, Mike Oldfield, Dizzee Rascal, Underworld, Emeli Sande i ostale glazbene zvijezde koje su nastupile na četverosatnoj ceremoniji otvaranja 30. ljetnih Olimpijskih igara u Londonu svirali su besplatno, ali svi su prethodno potpisali ugovor koji im jamči 1 funtu honorara.

Najveći talenti u načelu pružaju svoje usluge besplatno. No, kako bismo sklopili formalni ugovor za njihove usluge, morali smo odrediti iznos honorara” objasnila je glasnogovornica Organizacijskog odbora Igara (LOCOG).McCartneya to sigurno neće puno pogoditi jer je s procijenjenim bogatstvom od 665 milijuna funti trenutno najbogatija britanska glazbena ličnost.

Bit će to uistinu specijalna funta! Naravno da se osjećam dobro zbog toga, jer u sam događaj je uključen velik broj volontera, a neki od njih čak i sami plaćaju svoj smještaj. Mislim da to dovoljno govori koliko su nam važne Igre i umjetnost” izjavila je za AFP Emeli Sande kojoj ‘honorar’ još nije sjeo na račun.

Muziku podržava

Većina izvedenih pjesama po završetku ceremonije odmah je završila na iTunesovu download chartu, a najviše uspjeha imala je obrada The Beatlesa “Come Together” u izvedbi Arctic Monkeysa (14. mjesto).

Kompilacijski album sa svom glazbom s ceremonije, naziva “Isles Of Wonder: Music For The Opening Ceremony Of The London 2012 Olympic Games” također je postao hit – trenutno se nalazi na prvom mjestu iTunes download chartova u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Belgiji i Španjolskoj, dok je u SAD-u na petom mjestu. Izlazak albuma na fizičkom CD formatu predviđen je za 6. kolovoza. Izdavač mu je Decca Records/Universal Music.

Muziku podržava