ZAMP sponzorira Gibonnijev album na engleskom jeziku

Muzika.hr
5615

Iz sredstava ZAMP-a sponzorirat će se prvi Gibonnijev album na engleskom jeziku. Financijska potpora iznosi 150 tisuća kuna.

Autorski album Zlatana Stipišića Gibonnija namijenjen međunarodnom tržištu pobjednik je Natječaja Hrvatskog društva skladatelja “Internacional” kojim se podupire aktivnost hrvatskih skladatelja, redovnih članova društva, na međunarodnoj glazbenoj sceni ili tržištu.

Na raspisani Natječaj pristiglo je sedam prijava, a stručno povjerenstvo u sastavu Zoran Juranić, Ante Pecotić i Alfi Kabiljo zaključilo je da jedino projekt Zlatana Stipišića Gibonnija ‘u potpunosti udovoljava svim postavljenim kriterijima i zahtjevima iz Natječaja, te da svojim umjetničkim i visoko profesionalno predstavljenim već snimljenim materijalom ima najviše potencijala da predstavi hrvatsku glazbu na međunarodnoj sceni’.

Muziku podržava

Gibonnijev album za međunarodno tržište, u poodmakloj je realizaciji, a dodijeljena sredstva čine jednu petinu projekta te će se njima on uspješno privesti kraju.

“Sretan sam da je Hrvatsko društvo skladatelja raspisalo ovaj Natječaj jer je to iskorak ka svjetskom eteru čime se mijenja percepcija o nama i otvaraju vrata za hrvatske skladatelje. Iznimno sam zahvalan i sretan i da je moje strukovno društvo prepoznalo kvalitetu ovog projekta u koji sam uložio mnogo. Vjerujem da su ovakvi natječaji postojali ranije da bi mnogi od nas već bili u eteru mnogih zapadno europskih programa. Dosad se nažalost svaki pokušaj afirmacije svodio na individualnu bitku” kazao je Gibonni koji će na novom albumu surađivati s producentom Andyem Wrightom.

Naime, Hrvatsko društvo skladatelja je prošle godine u prosincu pokrenulo natječaj “International” koji će se raspisivati svake godine, a s ciljem da se kvalitetni projekti koji su već u realizaciji, a namijenjeni su međunarodnom tržištu podrže, s obzirom da zahtijevaju iznimno skupu produkciju, te mogu postati dugoročno hrvatski izvozni proizvod.

HDS već godinama iz sredstava prikupljenih kroz Službu ZAMP također raspisuje i natječaje za potporu nezavisnih projekata i glazbenog stvaralaštva svih oblika popularne glazbe, tradicijske glazbe, kao i natječaj za stipendiranje mladih hrvatskih skladatelja.

Muziku podržava