ZAMP otkrio što su Hrvati najviše slušali u 2011.

Muzika.hr
5040

Nakon obrade prošlogodišnjih podataka HDS ZAMP sastavio je ljestvice sa skladbama koje su se najviše izvodile u 2011. godini.

Tako je ljestvica top 10 najizvođenijih skladbi prošle godine pokazala da je domaći hit koji se najviše vrtio po radijskim i televizijskim postajama pjesma “Moje oči pune ljubavi“, autorsko djelo Ante Gele i Nine Badrić koja ju i izvodi.Slijedi ju “Dogodila se ljubav” Lee Dekleve koju izvodi u s dvojcem iz TBF-a, a potom ide rockerska “Ezoterija” Hladnog piva i na četvrtom mjestu “Iznad oblaka” grupe Nola. Među prvih deset uspjela se ugurati još samo jedna rockerska, “Tremolo” od Vatre (na deveto mjesto), dok su ostale pjesme pop-zabavnog izričaja.Top 10 domaćih:
1. “Moje oči pune ljubavi” (izvodi Nina Badrić; autor: Anto Gelo i Nina Badrić)
2. “Dogodila se ljubav” (Lea Dekleva feat. Mladen i Saša iz TBF-a; Lea Dekleva)
3. “Ezoterija” (Hladno pivo; Mile Kekin i Zoran Subašić)
4. “Iznad oblaka” (Nola; Nola)
5. “Stotinama godina” (Jacques Houdek; Ante Pecotić)
6. “Čemu se nadaš srce moje” (Gibonni; Gibonni)
7. Zora bila (Tomislav Bralić i klapa Intrade; Pero Kozomara i Sanja Tafra)
8. Kad žena zavoli (Toni Cetinski; autor: Miro Buljan i Nenad Ninčević)
9. “Tremolo” (Vatra & Urban; Vatra)
10. “Via ljubav” (Boris Novković; Boris Novković)Na ljestvici najslušanijih inozemnih pjesama na prva dva mjesta nalaze se skladbe “Rolling in the Deep” i “Set Fire to the Rain” popularne Adele, a slijede ih “Grenade” i “The Lazy Song” Brune Marsa.U top deset autora čiji su se repertoari najviše koristili, prema obrađenim podacima abecednim redom ulaze Ante Pecotić, Arsen Dedić, Boris Đurđević, Husein Hasanefendić – Hus, Jasenko Houra, Miro Buljan, Nenad Ninčević, Neno Belan, Tonči Huljić te Zlatan Stipišić – Gibonni.

Kad je riječ o inozemnim djelima i repertoarima najčešće su korišteni oni iz kataloga izdavačkih kuća EMI, Warner Chappel, BMG, Universal i Universal Music Publishing Europe.

Muziku podržava