Zagrebački studenti dobili Kulturijadu

2301

Kulturijada je kulturno-umjetnički događaj studenata Hrvatskih studija osmišljen radi: podizanja kulturnog duha i aktivnosti studenata, studentskog druženja i upoznavanja kroz jedinstveni kulturno-umjetnički sadržaj koji će, nadaju se organizatori, postati tradicija svih idućih studentskih generacija na na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.

Ključan i prijeko potreban razlog osmišljavanja ovakvog događaja proizlazi iz same potrebe da se populacija studenata prikaže kao avangarda, ne samo u formalnom statusu i programskom načinu studiranja, već i u društvenom i u kulturnom pogledu. Zbog nedostataka studentskih izvan-nastavnih sadržaja nužno je studentima omogućiti jedan vid dodatnog studentskog programa kroz koji bi svi studenti, u ovom slučaju kroz program kulturijade, prezentirali svoje inovacijske, organizacijske i umjetničke sposobnosti.

Kulturijada pruža jedan sasvim novi horizont studentskog zbližavanja, suradnje i međusobne komunikacije. U sebi sadrži elemente glazbenih događanja, izvođenja humoristične predstave, stand-up komedije te ostale vidove promicanja i uzdizanja kulturnih događanja na Sveučilištu u Zagrebu.

Muziku podržava

Vremenski period u kojem bi se održavala Kulturijada obuhvaćao bi razdoblje na početku godine, primjerice siječanj 2006. i kraj akademske godine, primjerice lipanj 2006. godine.

Tijekom kulturijade studenti bi imali priliku upoznati se s manje poznatim sadržajima koji bi njima koristili u razvijanju njihovih vještina i kreativnosti prijeko potrebnih za daljnji rad i doprinos u društvu. Isto tako, očekuje se podrška medija, jer smatraju organizatori da je cijela ideja plemenita i program doprinosi boljitku i razvitku jedne zanemarene sfere društvenog djelovanja na mlade umove kojima je potrebna ‘hrana’.

Tako će 21. siječnja na Kulturijadi u Boogaloo clubu nastupiti sastavi Fali V, Afion, Belfast Food i Falschspieler, te Urbanbeatz (subkulturni hip-hop pokret), DJ Chill i DJ Daam. A osim glazbenog dijela prisutni će moći pogledati kazališnu predstavu Roger Rueffa “Velika zvjerka”, stand-up komediju i slam poeziju.

Cijena ulaznice je 35 kuna u pretprodaji i 50 kuna na dan događaja, te 14.99 kuna za brucoše Hrvatskih studija uz priloženi index, a na dan događaja uz priloženu osobnu iskaznicu. Pretprodaja ulaznica: Hrvatski studiji (Galerija) – Vukovarska 68; SC – Savska 25; Boogaloo club – Vukovarska 68.

Više o svemu na: www.kulturijada.tk, www.hrstud.hr.

Muziku podržava