Zagreb voli stoner rock i marihuanu, dovoljno za sam vrh Last.fm liste

Leonora Bedić
4218

Tijekom 100 milijardi ‘scrobblanja’, popularni Last.fm otkrio je 8 iznenađujućih navika svojih korisnika diljem svijeta povezanih sa slušanjem glazbe.

Interesantno je kako su na prvo mjesto najdražih otkrića uvrstili upravo Zagreb, za koji sudeći prema navikama slušatelja navode da je pod utjecajem stoner rocka.

Usprkos tome što se Zagreb ne čini kao najočitiji glavni grad stoner rocka, Last.fm je istaknuo nekoliko posebnosti Lijepe naše po kojima im je jasno zbog čega smo toliko povezani s ovim glazbenim žanrom.

Naveli su obilje prirodnih ljepota Hrvatske, plaže i ležernu vibru kao glavne razloge zbog čega imamo idealne uvjete za održavanje manjih psihodeličnih svirki. Također, spomenuli su floru, faunu i veličanstvenu povijest, a također su zapazili i kako je serija “Game of Thrones” snimana na našim prostorima.

Muziku podržava

Naravno, prigodno dobivenoj tituli uz teške i spore riffove, doživljavaju nas i velikim konzumentima marihuane te su zamijetili kako smo legalizirali marihuanu, doduše samo u medicinske svrhe.

Pod ostala iznenađujuća otkrića, uvrstili su Seattle kao glavni grad božićne glazbe; korisnici najčešće iz svojih playlista brišu pjesme od Lady GaGe; Oslo je grad trendsetera jer prije svih ostalih otkrivaju talente u nastajanju; Rio je još uvijek veliki fan glazbene televizijske serije “Glee”; Sofija ima najviše slušatelja Nickelbacka; poljski hip-hoper i producent Adam Ostrowski, poznatiji kao O.S.T.R. ima kult sljedbenika, odnosno ima najstrastvenije slušatelje zbog prosjeka od 193 ‘scrobblanja’ po osobi; New York je još uvijek grad hip-hopa jer od tamo dolazi najveći broj slušatelja ovoga žanra.

Muziku podržava