YouTube i HDS ZAMP potpisali ugovor

Muzika.hr - Glasno i jasno!
3517

YouTube i HDS ZAMP, stručna služba Hrvatskog društva skladatelja – Zaštita autorskih muzičkih prava, sklopili su ugovor koji će hrvatskim i inozemnim glazbenim stvarateljima, skladateljima i nositeljima prava koje zastupa HDS ZAMP omogućiti prihode od YouTubea u Hrvatskoj.

Članovima i nositeljima prava plaćat će se naknada nakon što njihova glazba generira prihod od reklama prikazanih prije ili unutar nekog video sadržaja.

“S ovim novim izvorom prihoda naši članovi profitirat će i u financijskom smislu od korištenja njihovih djela u audiovizualnim i glazbenim video sadržajima na servisu YouTube u Hrvatskoj. Sklapanje ugovora s YouTubeom je prekretnica koja otvara nove mogućnosti našim članovima” kaže Nenad Marčec, glavni direktor HDS ZAMPa.

“Izuzetno smo zadovoljni postizanjem dogovora s HDS ZAMP-om i njegovim članovima. To će potaknuti stvaranje hrvatskog sadržaja na našem servisu, i omogućiti glazbenim umjetnicima, skladateljima i autorima da prime naknadu za videa na YouTubeu” rekla je Gudrun Schweppe, voditeljica odjela za glazbene licence EMEA.

Muziku podržava
Stisni