Yammat nisu promijenili ime, već rade na novom albumu

5279

Tragom vijesti da su Yammat promijenili ime, i da se sad zovu Detour, a koju su jučer prenijeli mnogi naši mediji, stupili smo u kontakt s Alenom Balenom, glavnom osobom koja stoji od početka iza Yammata. Nema brige, Yammat i dalje postoji, i u ožujku će na svojim stranicama – www.yammat.com, staviti na besplatan download novi singl, poručuje Alen.

Također dobra vijest za sve ljubitelje Yammatove glazbe je ta da trenutno rade na novom, drugom po redu albumu (koji nosi radni naslov “Longplei“), nasljedniku odlično prihvaćenoga prvijenca “Plan B“, a na kojem će pjevati Ivana Babić, koja je i pjevala sve pjesme na prethodnom albumu, te Dario Iričanin, koji se široj javnosti kao glavni muški vokal Yammata predstavio na Runjićevim večerima održanim početkom rujna 2005., u Trogiru, gdje je pjevao obradu pjesme “Imala je lijepu rupicu na bradi”.

Paralelno s radom na novim pjesmama, već neko vrijeme bend emitira i vlastiti radijski show Yammat FM kojeg možete poslušati subotom od 9h ujutro do podneva na Plavom radiju u Zagrebu (98.0 MHz & 89.1 MHz).

Muziku podržava

A tko su onda Detour? Prema riječima Alena, taj bend čine ljudi koji su donedavno bili dio Yammata, no sad rade pod novim imenom. “Mi u Yammatu nadamo se vrhunskoj glazbi od njih” zaključio je Alen Balen.

Znači, Yammat i dalje živi, a Detour je novo ime na našoj sceni.

Muziku podržava