Jahsheh Dwayne Onfroy, poznatiji kao XXXTentacion, proglašem je mrtvim 18. lipnja 2018. godine. Kako američki mediji prenose, dvadesetogodišnji Onfroy, jedan od najpoznatijih underground rappera današnjice, smrtno je nastradao u drive-by pucnjavi u Miamiju.

Iako kontroverzan, Jahsheh si je tokom skoro čitave karijere uspio osigurati mjesto na bastionu glazbenog mainstreama – Billboardovoj Top 100 ljestvici. “Look At Me”, singl koji ga je proslavio, u dvije je godine bez promocije uspio skupiti više od 100 milijuna pregleda. O njegovoj popularnosti dodatno govori njegov YouTube kanal, koji bez ijednog postavljenog spota trenutno broji skoro milijardu pregleda.

Muziku podržava

Poznat po svojem agresivnom karakteru, nerijetko je punio naslovnice tabloida zahvaljujući optužbama za obiteljsko nasilje. Bez obzira na sve kontroverze zbog kojih je većinu karijere proveo u zatvoru i na sudu, tinejdžeri diljem svijeta smatraju ga glasom generacije, ističući kako je Jasheh, uz neprežaljenog Gustava Ahra (Lil Peep), prvi reper modernog vala (takozvani Soundcloud rap) koji je otvoreno progovorio o depresiji, anksioznosti i sličnim zdravstvenim problemima.

Brojni su glazbenici javno izrazili žaljenje za njegovim ranim odlaskom, a među njima našao se i Kanye West.

Fanovi su Jasheha hvalili zbog njegove sposobnosti da se prilagodi raznolikim glazbenih žanrovima, tako je u njegovoj diskografiji zastupljeno nekoliko stilova, od agresivnih pjesama kroz koje se proteže distorziran bass do lako pamtljivih instant hitova čije se vokalne melodije izrazito lako pamte.

 

141 Shares
Muziku podržava