World music velikani Amadou & Mariam na Vip INmusicu

3745

Slijepi glazbeni par Amadou & Mariam iz Malija danas imaju status jednih od najvećih world music izvođača. Dobitnici su nagrade BBC Radio 3 za album godine i najbolje afričke izvođače 2006, a premijerni nastup pred hrvatskom publikom imate će na Nokia stageu na Vip INmusicu, 3. i 4. lipnja na zagrebačkom Jarunu.

Amadou & Mariam svirali su više od dva desetljeća prije nego im je njihov uspješni album “Dimanche à Bamako” iz 2005., kojeg je produkcijski dotjerao Manu Chao, donio status svjetskih zvijezdi.

Tijekom godina svirali su u raznim sastavima što je rezultiralo time da se u njihovoj glazbi mogu čuti elementi bluesa, funka i zapadno-afričkih melodija.

Muziku podržava

Amadou i Mariam par su u glazbenom i privatnom životu već tridesetak godina. Sreli su se 1977. godine na Institutu za slijepe osobe u Bamaku, glavnom gradu Malija, gdje su djelovali u lokalnom orkestru.

Početkom devedesetih godina njihova glazba širi se izvan granica zapadne Afrike, te su, kao i mnogi afrički glazbenici francuskog govornog područja, pronašli novi dom u Parizu.

Cijene festivalske ulaznice (dva dana):
28.1.-28.2. – 300 kn
29.2.-29.4. – 350 kn
30.4.-2.6. – 400 kn
* na dan festivala 450 kn
Vip korisnici festivalske ulaznice mogu se kupiti već od 250 kuna.

Ulaznice su u prodaji u svim Vip centrima, te na Eventim.hr.

Više detalja o festivalu potražite na www.vipinmusicfestival.com.

Muziku podržava