World Circuit Records od sada i u hrvatskim CD shopovima

766

U moru vijesti o poskupljenju benzina na ciglih 8 i pol kuna po litri, interventnih timova koji posjećuju škole i slično, evo i jedne uistinu dobre: naša diskografska kuća Menart postala je ekskluzivni distributer najpoznatije world music etiketeWorld Circuit Records.

Ovaj događaj praktično znači da će u Hrvatsku od sada redovno stizati sva važnija izdanja diskografske kuće kojoj je nalaženje novih i iznimnih izvođača s glazbeno nedovoljno eksponiranih područja u najmanju ruku jednako bitno kao i komercijalni uspjeh.

Dosljedno provođenje ove ideje vidljivo je još od prvog većeg uspjeha na prijelazu osamdesetih u devedesete, s Orchestra Baobab i albumom “Pirates Choice”, kao i s velikim uspjehom “Talking Timbuktu” Farka Touréa i Rya Coodera, koji je dobio nagradu Grammy i prodao se u 600.000 primjeraka.

Niz uspješnica što je slijedio – epohalni projekt “Buena Vista Social Club” prije svih – potvrdio je World Circuit kao možda i najvažnijeg world music distributera u svijetu, s vizijom i idejom što pomiruje masovnu prodaju i iznimne umjetničke dosege, i to u vremenu u kojem jedno uglavnom ide nauštrb drugog. Od sada i kod nas!

Muziku podržava