Whitesnake u Splitu

5171

Nakon Deep Purplea, i drugi najveći hard rock bend svih vremena, Whitesnake, nastupit će u Splitu. Kako je objavljeno na službenim stranicama, ali i prenešeno po brojnim muzičkim internet adresama, David Coverdale i njegova ekipa zasvirat će 3. lipnja na Gripama.

Pred hrvatske fanove dolaze u sklopu turneje na kojoj će promovirati novi studijski album “Good To Be Bad“, čiji je izlazak pomaknut s ljeta na proljeće ove godine.

Dan prije Splita, Whitesnake bi trebao nastupiti i u Banja Luci, a centralni dio turneje bit će onaj s britanskim nastupima, na kojima će ih supportirati legendarni Def Leppard, te mlade američke južnjačke nade Black Stone Cherry.

Muziku podržava

Tako će eto, ‘glavni’ dalmatinski grad u manje od godinu dana ugostiti nekoliko izuzetno uglednih imena svjetske heavy rock scene. Podsjećamo da je prošlog ljeta u ‘najlipšem gradu na svitu’ nastupio Robert Plant, pa već spomenuti Deep Purple, a dva mjeseca nakon Whitesnakea, odnosno 10. kolovoza, stadion na Poljudu ugostit će i najveće – Iron Maiden.

No to nikako nije sve što se hrvatskim ljubiteljima rocka, hard rocka i heavy metala sprema u godini koja je započela. Našu bi zemlju, naime, trebala posjetiti još neka jako ugledna imena, a o kome se točno radi, izvijestit ćemo u pravo vrijeme.

Ovdašnji promotor koji dovodi Whitesnake u Split još se nije oglasio, tako da ćete se za informacije o ulaznicama i ostalim pojedinostima vezanim za koncert morati još malo strpiti.

Trenutno potvrđeni datumi europske turneje:
2.6., Banja Luka
3.6., Gripe – Split
6.6., Sweden Rock Festival – Sölvesborg
8.6., Sauna Open Air – Tampere
10.6., Laugardalsholl – Reykjavik
12.6., Spektrum Scene – Oslo
13.6., VEGA – Kopenhagen
17.6., SECC – Glasgow*
18.6., NEC – Birmingham*
20.6., MEN – Manchester*
23.6., Arena – Sheffield*
24.6., Arena – Newcastle*
26.6., Wembley Arena – London*
27.6., Graspop Festival – Dessel
* s Def Leppard

Muziku podržava