Wes Borland pokopao Limp Bizkit – još jednom

domination
3004

Limp Bizkit ste ili voljeli ili mrzili. Nekima iritantni frontman Fred Durst bio je dosadnjaković s crvenom kapom, a nekima je bio lik koji je jednostavno iskoristio prilike koje su mu se pružile. Wes Borland pak, bio je član Limp Bizkita kojeg su apsolutno svi cijenili i kojie je svojom gitarom započeo novu eru rock glazbe.

Nakon odlaska iz Limp Bizkit nakon njihovog najuspješnijeg albuma “Chocolate Starfish And The Hot Dog Flavoured Water”, Wes se mučio s nekim projektima, tražio pjevače, izdavao pa odustajao i na poslijetku se opet vratio svom matičnom bendu. Neki kažu da je posrijedi nostalgija, a neki da je samo ogroman novac odigrao ulogu.

Bilo kako bilo, izdali su jako čudan i nelogičan EP “The Unquestionable Truth (Part 1)” kojeg su snimili nekako preko volje i nikako ga promovirali, da bi dugi period nerazjašnjene situacije opet nagnao Wesa da zabode još jedan nož u leđa bendu i fanovima.

Muziku podržava

Iako se kleo u vjernost i uživanciju, sada tvrdi da nikad nije volio glazbu koju su radili i da se osjećao kao da je tamo na silu. Iako će mnogi takve izjave nazvati bezobrazlukom i dvoličnosšću Borland sve mirno objašnjava riječima: “Limp Bizkit je kao bend gotova priča. Svi smo se primili nekih drugih stvari, i mislim da je glupo renimirati mrtvu životinju. Prestali smo razgovarati međusobno. Malo mi je krivo zbog fanova jer se neki nadaju da će izaći drugi dio našeg zadnjeg EP-ja. Jasno im poručujem – to se neće dogoditi! Nikad ne reci nikad, ali moji trenutni planovi ne uključuju Limp Bizkit.”

Poslije vraćanja u Bizkite Wes je započeo svoj novi projekt Black Light Burns i svira bas u post hard core bendu From First To Last. Bendovi će čak i ići na tunreju skupa, a Borland će svirati i s jednim i s drugima. Na to kaže: “Ne želim se orijentirati na svoj glavni bend ako je on potpuno neaktivan. Zato je Black Light Burns sve što me trenutno zanima. Sa From First To Last sviram u studiju, a kad god ću moći uskočiti i na koncertima, napravit ću to.

Na mom Black Light Burns gostovat će i Sam (Rivers, basist Limp Bikzit, op.a.), Danny Lohner (Nine Inch Nails), Sonny Moore (pjevač FFTL) i britanska pjevačica Carina Round, a ja sam sa svojim pjevanjem napokon potpuno zadovoljan. Napokon se osjećam dobro i mislim da je napokon to ono pravo. Sve vrste glazbe zacementirane u jedno.”

Za kraj opet nastavlja o Limp Bizkit: “Fred i ja se nikada nismo slagali, ali to je ekspandiralo pred izlazak “The Unquestionable Truth”. Fred je došao s idejom da uopće ne promoviramo album i da ne sviramo koncerte. Rekao je da je to povratak u undergorund vode i da je to baš super, a ja mislim da je on sabotirao vlastiti bend jer mu se nisu svidjele pjesme koje smo snimili.

Malo mi je bilo glupo izdati album i ne svirati koncerte. Kako bi to moglo pomoći?! Nema veze, tako i tako smo bili jedan od najmrskijih bendova na svijetu, a meni uopće nisu bile drage naše pjesme. Ja sam bio 100% u tome, da se razumijemo ali nisam bio fan te glazbe niti imao osjećaj da sam dio toga.”

Dok se on bori sa svojim glazbenim izborima, daje kontroverzne izjave i izlazi i ulazi iz Bizkita kako ga je volja, drugi članovi benda šute i bave se svojim drugim poslovima. Fred Durst se bavi režiranjem filmova i menadžerskim poslom u njegovoj izdavačkoj kući Flawless, Sam Rivers producira lokalne mlade bendove iz Floride, a DJ Lethal se zabavlja sa House Of Pain i svojim drugim bendom – Tarzana.

Jako je upitno hoćemo li ikada više vidjeti Limp Bizkit s Wes Borlandom na gitari, a hoće li se uopće ikada taktovi njihovih velikih hitova čuti iz pojačala, vidjet ćemo kada se prašina slegne.

Muziku podržava