Weiland sa solo bendom odrađuje prva dva albuma Stone Temple Pilotsa

domination
661

Čini se da ona nedavna turneja na kojoj su Stone Temple Pilots rođendanski svirali cijeli album “Core” nije najbolje sjela nekim članovima benda.

Koliko god to fanovima bilo nezaboravno, čini se da je za tu ideju bio samo vokal Scott Weiland. I menadžment, naravno, jer se inače to ne bi ni dogodilo.

No, ovo je priča koja ide malo dalje od te turneje. Zna se da je Weiland snimao albume konstantno i po svuda (pa čak i iz zatvora), a trenutno je na redu još jedan solo album uz pratnju njegovog benda The Wildabouts. Veli da će biti više rock’n’roll i da bi trebao privući još više fanova STP i Velvet Revolver. No, nije to najzanimljiviji dio priče.

Muziku podržava

U dogovoru s menadžmentom i promotorima, odlučili su na nadolazećoj turneji (tijekom ožujka) svirati hitove s prva dva STP albuma – “Core” i “Purple”. Turneja se i zove prikladno – “Purple at the Core“.

“Tu ideju sam imao još s Pilotsima, da odradimo rođendansku proslavu prvog albuma, ali ostatak benda nije bio za to. Veliki interes javnosti i fanova ipak mi je potvrdio da bi se to nekako trebalo popratiti. Pričao sam s menadžmentom o tome, a ekipa u mom solo bendu bila je totalno zainteresirana.

Bit će to nešto skroz novo i uzbudljivo! Probat ćemo složiti neke improvizacije i povremeno ulijetati u STP pjesme ili neke obrade.”

Muziku podržava