Wakrat novi bend Tima Commerforda iz Rage Against The Machine

855

Wakrat je novi žestoki trio predvođen basistom benda Rage Against The Machine, a “Knucklehead” je prvi singl s debi albuma na kojem momci trenutno rade.

Uz Tima Commerforda koji pjeva i svira bas, tu su još bubnjar Mathias Wakrat i gitarist Laurent Grangeon. Tim kaže kako ga je s Mathiasom upoznao kolega Zack iz RATM: “Mathias i ja djelimo isti entuzijazam prema brdskom biciklizmu. Jednog dana kaže on meni: “E da, sviram bubnjeve”.Za “Knucklehead” kaže kako je to bilo prilično katarzično iskustvo: “Prolazio sam kroz neke mračne i duboke obiteljske probleme u prošloj godini, stvari zbog kojih sam bio u suzama. Proveo sam puno vremena plačući i osjećao se zarobljeno i usamljeno. Ponekad se iz mračne strane izrode nevjerojatne stvari. Vrisak na kraju pjesme mi je kao da stavljam jastuk preko svog lica i derem se na sav glas. To je ‘Knucklehead'”.

Prvi koncert Wakrata održao se u Viper Room u Los Angelesu ranije ovog mjeseca, a među publikom su bili bivši kolege Zack de la Rocha i Tom Morello i Chris Cornell (Audioslave).

Muziku podržava

Zadnji RATM album izašao je davne 1999. (“The Battle of Los Angeles”), a godinu nakon toga kolekcija obrada “Renegades”. Iako nema govora o novom albumu, 16.10. izlazi novi DVD “Live at Finsbury Park” čiji je povod bila božićna borba za singl Velike Britanije, a sav prihod otišao je u dobrotvorne svrhe.

Audioslave je posljednje izdao album “Revelations” u 2006., a u zadnje vrijeme šuška se o mogućem novom materijalu.

Muziku podržava