Vrtimo playlistu Jinxovih utjecaja

Muzika.hr
3480

Grupa Jinx u petak 5. svibnja sprema nastup u Tvornici kulture gdje će uz prošireni bend i goste publici predstaviti upravo objavljeni album.

Novi album “Pogrebi & pomiriši” stiže sedam godina nakon “Diksilenda” i najavljen je singlovima “Jesmo li dobro?” i “Maradona”, koje ćemo naravno čuti na koncertu kao i najveće hitove iz već sada 20 godina duge karijere.

I upravo to, uz naravno oduvijek originalan i prepoznatljiv zvuk, potaknulo nas da ih priupitamo o glazbi koja je utjecala na njihov zvuk od samih početaka do danas i formirala Jinxe kakve znamo.

Muziku podržava

Kao i manje više svaki bend iz ’90-ih i Jinxi su utjecaje crpili ili trpili iz ’60-ih, ’70-ih i ’80-ih i onda sve to smućkali na svoj način. Na ovom popisu nalazi se niz pjesama (Touch Me, Day Tripper, Jungle Boogie, Denis, Like a Rolling Stone, Symphaty for the Devil, Take Me to the River) koje smo u ranom periodu karijere, kada još nismo imali dovoljno svojih pjesama, znali svirati uživo pa su kao takve neminovno utjecale na zvuk benda u njegovoj formativnoj fazi.

Drugi dio popisa čine opća mjesta utjecaja poput Wondera, The B 52’s, The Beach Boysa, The Kinksa ili Isaaca Hayesa te Jorge Ben ili Simone kao primjer široj javnosti možda manje poznate braziliane ’70-ih koja također ima utjecajno mjesto u kreiranju našeg zvuka u jednoj fazi, tamo negdje krajem prošlog stoljeća. Tu je još i Haustor kao jedini primjer nekog našeg benda koji je u stalnoj postavi imao brass sekciju i sigurno smo i od njih ponešto naučili.

Poredak po rednim brojevima ne mora se uzeti zdravo za gotovo, ali može se i tako gledati. Uživajte!”

Muziku podržava