Vrh diskriminacije – odbili mu rentati stan, jer svira u metal bendu

domination
1634

Naravno da će vam radije apartman na moru netko iznajmiti ako dolazite sa svojom boljom polovicom i 3-mjesečnom bebom, nego ako se pojavite pijani s još četiri prijatelja.

Naravno da će vam netko svoj stan prije iznajmiti ako imate stalan
posao, nego ako trenutno preživljavate od otpremnine iz bivše firme.
Ali, ako ste metalac – nemate šanse!

Barem je tako u ‘naprednom’ dijelu svijeta – u kanadskom Torontu. Michael i Lara Crossley tražili su neki stan za svoj zajednički život. Usmeno su dogovorili sve detalje sa stanodavkom, jednostavno imenovanom Suzanne. No, onda se dogodio zanimljiv zaokret. Stanodavka je saznala jedan ‘zastrašujuće opasan’, skoro pa ‘kataklizmičan’ podatak – Mike svira u heavy metal bendu Vilipend!!!

Nakon toga, žena se valjda bojala da Mikeove reakcije (nije valjda mislila da će je napasti mačem i žrtvovati njenu krv) pa mu je vijest prenijela jednostavno – emailom: “Neki dan bili smo spremni odlučiti za vas, ali nakon što smo malo istražili pozadinu benda Vilipend ostali smo zabrinuti. Jednostavno se ne osjećamo ugodno okruženi energijom koju takva glazba nosi“.

Muziku podržava

Mike je situaciju ipak izanalizirao iz jednog drugog kuta: “Nije čak ni problem što je dvoje dvadeset-i-nešto godišnjaka odbijeno za simpatičan stan – događa se svima. Ali, ako smo Lara i ja diskriminirani kao stalno zaposleni, bijelci, srednja-klasa, heteroseksualne orijentnacije, dobrim referencama i kreditnom sposobnošću, onda možete misliti kako se kroz život muči netko tko nema takve prednosti”.

Mike najviše žali što je bio iskren, jer je svjestan da neke stvari uopće nije morao otkriti o sebi, i do problema ne bi ni došlo: “Očito iskrenost danas nije cijenjena. Nemojte dijeliti informacije za koje mislite da bi vam mogle donijeti negativne sudove. Ljudi se boje onoga što ne razumiju, a svijet je još uvijek prepun zatvorenih umova“.

Svirati u metal bendu možda i nije najsimpatičnija stvar za pobožnu rodbinu. Nisu ni susjedi preoduševljeni ako po noći ne mogu spavati radi preglasnih bubnjeva, ali barem bi moderan svijet trebao znati – probe heavy metal bendova se ne održavaju u stanu!

Muziku podržava
Stisni