Vraća se Down!

domination
2008

Bend sastavljen od članova Pantere, Crowbara i Corrosion Of Conformity snimio je dva albuma i pod čudnim okolnostima se razišao. Govorkalo se da je pjevač Phil Anselmo (Pantera, Superjoint Ritual) bio ljut na gitarista Jimmy Bowera koji se pojavio na audiciji za basista Metallice i sve otkazao, ali je nedavno većina stvari razjašnjena.

U prvom intervjuu nakon tragične smrti njegovog bivšeg kolege Dimebag Darrella, objasnio je da ga nije bilo u glazbenom svijetu zbog velikih problema s kralježnicom koju je nedavno operirao. Bilo je to prije nego se pojavio na pozornici da s članovima Alice In Chains otpjeva neke njihove pjesme (posvetio ih je Lanye Staleyu i Dimebagu), kada se vidjelo da još uvijek u dobroj formi, ali i da se, za sada, dosta teško kreće.

Ipak, nakon što su se članovi benda dogovorili da će se vratiti i svirati zajedno, novo snimanje i turneju spriječio je katastrofalni uragan Katrina koji je najviše pogodio upravo njihov matični grad – New Orleans. Sada ih više ništa ne može spriječiti i spremaju se na europsku turneju nakon koje će snimiti i izdati novi album s pjesmama koje su već u završnoj fazi.

Anselmo je u tom kontekstu izjavio “Želim svoj bend natrag!”. I mi isto!

Muziku podržava