Vraća li se Gardenian?

491

Švedski sastav Gardenian, vlasnik možda i najboljeg melodic-death metal albuma “Soulburner”, koji je u potpunosti profilirao clean vokale u tom subžanru, održao je proteklog vikenda u Gothenburgu koncert nakon desetljeća pauze.

Mediji prenose da se radi o jednokratnom okupljanju, no ima i najava koje govore da bi se mogao dogoditi reunion.Gardenian je osnovan 1996., u svojoj je osam godina dugoj karijeri objavio tri studijska albuma, “Two Feet Stand” (1997), “Soulburner” (1999) i “Sindustries” (2000), koji su redom dobivali sjajne kritike u medijima i bili obožavani u redovima publike. No bend svoj potencijal nikada nije uspio materijalizirati u širim formatima, što je 2004., kada je glavnina ‘gothenburg prvoboraca’ skrenula nekim drugim stazama, dovelo do njegova raspada.

Najpoznatiji član Gardeniana, gitarist Niclas Engelin u proteklim se godinama najviše bavio glazbom, pokušavao (ili pokušava) ostaviti ozbiljniji trag s projektima poput Passenger ili Engel, da bi se u konačnici ‘skrasio’ u In Flames, gdje je zamijenio Jespera Strömblada.

Muziku podržava