Vještice na Vip INmusicu

4009

Jedan od najznačajnijih zagrebačkih bendova i jedan od rijetkih domaćih s respektnom inozemnom karijerom, nastupit će na ovogodišnjem Vip INmusic festivalu (zagrebački Jarun, 3. i 4. lipnja) na Nokia Stageu.

Nastali su 1987. godine udruživanjem bivših članova Haustora (Srđan Sacher, jedan od najplodnijih hrvatskih autora uopće), Azre (Boris Leiner, vjerojatno najustrajniji i najsvestraniji rock bubnjar u nas) i Filma (Max Wilson, dobri duh čitave scene, čija je energija nosila i Vještice i La Cinema ali izrodila i zadnju pravu ljetnu koncertnu atrakciju Gego & Picigin Band). Svojim jedinstvenim etno-rock stilom skrenuli su pozornost na sebe u zemlji, a još više u inozemstvu.

Prvi hit “Totalno drukčiji od drugih” oslikava svu istinu benda, a “Ljubav se ne trži”, “Da li su to bili topovi ili lupa moga srca”, “Nema mjesta suzama”, “Neobičan dan” samo su neki od bezvremenskih hitova Vještica.

Muziku podržava

Jedan su od rijetkih bendova koji se već po prvim taktovima bilo koje pjesme može prepoznati, bez obzira u kojoj postavi i s kojim instrumentima nastupali.

Današnja postava Vještica:
Srđan Sacher – vokal, bas
Boris Leiner – bubnjevi, vokal
Janko Novoselić – udaraljke, vokal
Miljan Bakić – gitara, vokal

Cijene festivalske ulaznice (dva dana):
29.2.-29.4. – 350 kn
30.4.-2.6. – 400 kn
* na dan festivala 450 kn
Vip korisnici festivalske ulaznice mogu se kupiti već od 300 kuna u Vip centrima.Ulaznice su u prodaji u svim Vip centrima, te na Eventim.hr. Od 30. travnja u prodaju kreću i dnevne ulaznice.

Potvrđeni izvođači:
Nick Cave & The Bad Seeds
The Prodigy
Serj Tankian
Amadou & Mariam
Dreadzone
Seun Kuti & Egypt 80
XX Teens

Atheist Rap
Ed Kuepper & Jeffrey Wegener
Jazzanova

Sve informacija o nadolazećem festivalu možete pronaći na stranici www.vipinmusicfestival.com

Muziku podržava