Nakon kvalitetnog otvaranja koncertne sezone i programa koji su za nas pripremili u rujnu, zagrebački Vintage Industrial Bar sada najavljuje program za prvu polovicu mjeseca listopada.

Uz jaka strana imena, potvrđeni su nastupi i domaćih snaga raznolikog žanrovskog opredijeljenja. Osim njih tu je i novi program Jazz Story, kviz znanja te jaki tribute sastavi, ali i prvi koncert u Vintageu dogovoren preko nove GigPin aplikacije.

Ponovno su pokazali da mogu zadovoljiti svačiji glazbeni ukus, a što točno sprema jedan od najomiljenijih zagrebačkih klubova u prvoj polovici listopada, provjerite u nastavku.

Muziku podržava

03.10. Voivod + Earth Ship
Ulaznice: 80/95 kn

Legendarni kanadski prog/thrash metalci Voivod stižu u utorak, 3. listopada. Uz njih dolaze i njemački sludge/doomeri Earth Ship koji su prošle godine izbacili studijski album za Napalm Records. Sve skupa jedna velika progresivna večer koju bi bilo šteta propustiti.

04.10.Jazz Story: Miro Kadoić Trio & Maja Rivić
Free upad

Vintage Industrial predstavlja novi program Jazz Story, a otvaranje je palo na mladu, perspektivnu i glasovitu Maju Rivić & Miro Kadoić Trio, koji već 30 godina djeluje u svijetu jazza. Zatvorili su Jazz Garden, a otvaraju nešto intimniji program – Jazz Story, koji će se održavati mjesečno u Vintage dvorani uz bolju kontrolu prostornih i popratnih audio – vizualnih intervencija.

Spomenut ćemo neka od imena koja su prošla kroz Jazz Garden ove godine: Zdenka Kovačiček, Branko Bogunović Pif, Gordana Marković, Tomislav Mihaljević, Bruno Mičetić, Melita Lovričević, Lela & Joe Kaplowitz, Valerija Nikolovska, Viktor Lipić, Franciska Fis, Ricardo Luque, Ana Klabučar, Oridano Gypsy Jazz Band…

05.10. Zadruga
Ulaznice: 50/65 kn

Već 27 godina hrvatskom rock scenom, kao motorna pila, reže i pili zabočki biser – Zadruga. Iako imaju četiri albuma iza sebe, ova četvorka i dalje veseli publiku. Nije bez razloga uvriježena glazbena poslovica – ‘samo prva četiri’. Dajte da vas plahnu z bičem…

06.10. Svoga tijela gospodar 9. – Koncert za Tunu: Kriva Istina / Motus / Fakofbolan / Atheist Rap
Ulaznice: 50/60 kn

Sredinom kolovoza (16.8.) navršilo se osam godina od prerane smrti Antuna Krajinovića – Tune (1978. – 2009.), pjevača, gitarista i glavnog autora zagrebačkog punk benda Mikrofonija. U čast ove legende domaće underground scene, njegovi prijatelji i ove godine organiziraju 9. po redu memorijalni koncert koji će se održati u Vintage Industrial Baru u petak, 6. listopada.

07.10. Gift – Depeche Mode Tribute
Ulaznice: 10/20 kn

U subotu, 7. listopada Vintage Industrial još će jednom ugostiti jedan od najboljih Depeche Mode tribute bendova na ovim prostorima, koncertnu atrakciju, novosadski bend GIFT. Dark glam bend Gift, jedinstven je na ovim prostorima, a u njihove scenske nastupe uključeni su elementi kabarea i burleske uz zavodljive melodije i žestoke rock rifove. Autentičnosti najviše pridonosi performerska karizma frontmana Jovana Matića, koji je dugi niz godina proveo živeći u Londonu.

Stoga – imate li dovoljno šljokica, gela za friz iz 80-ih, ludi outfit, dobru volju ili samo obožavate Depeche Mode, spremni ste… Vidimo se u subotu 7. listopada u Savskoj 160.

10.10. ZNAK – kviz znanja u Vintage Industrialu
Upad free

Spremite se za utorak, 10. listopada i novu epizodu Znaka – kviza znanja u Vintage Industrialu. ZNAK vam garantira zabavu, dobro osmišljena pitanja, laku i opuštenu interakciju te naravno nagradni fond za najbolje. Ukoliko se želiš priključiti, dovoljno je da skupiš ekipu, dođeš max pola sata ranije i prijaviš se kod moderatorice.

11.10. JUCIFER – povratak sludge/doom pionira
Ulaznice: 45/55 kn

Zagrebačkoj publici vraćaju se pioniri stoner/doom metala – Jucifer, koji će instalirati svoj ‘Wall of sound’ u dvorani Savske 160. Ujedno i ljubavni par, Gazelle i Edgar su u svoju nomadsku turneju nakon nekoliko godina pauze ubacili Zagreb. Dođite ih pozdraviti!

12.10. Slow Motion Suicide
Ulaznice: 30/40 kn

Jedno od najboljih alternativnih otkrića koje je zadnjih godina pogodilo domovinu – Slow Motion Suicide – sprema poslasticu i to nakon što su prošle sezone dupkom napunili Ljetni vrt.

13.10. Antenat
Ulaznice: 45/60 kn

U dvadeset godina postojanja, a posebno u proteklih 14 koncertno vrlo aktivnih godina, Antenat je održao stotine koncerata po klubovima i festivalima diljem Hrvatske te u inozemstvu. Iza sebe Antenat ima tri studijska albuma, “Subing” (2005.), “Karavana” (2008.) i “Izlet” (2013.), a u pripremi je i novi materijal.

14.10. Max Juričić & Ljetno Kino
Ulaznice: 10/20 kn

Ukulele, klarinet, bubanj i višeglasno pjevanje daju originalni zvuk bendu i njihovim obradama poznatih pjesama koje tjeraju na ples. Max Juričić (ex Film, Azra, Vještice, Šo!mazgoon…) vraća se sa svojim Ljetnim Kinom u Savsku 160. Kada dođe zima idemo na Ljetno kino i partijamo do 5 ujutro!

Muziku podržava