Ljeto je stiglo, a Zagreb i dalje ostaje prepun raznih zbivanja. Vintage Industrial Bar za prvu polovicu srpnja predstavlja zanimljiv program predvođen nastupom Maxa Cavalere i njegovog benda Soulfly. Od domaćih svakako izdvajamo i nastup J.R. Augusta u njihovom ljetnom vrtu te ostale interesantne sadržaje.

3.7. Soulfly

Upad: 80/100KN

Max Cavalera vraća se u Zagreb na promotivnom ciklusu novog studijskog Soulfly albuma, čiji se izlazak očekuje ovog ljeta. Max je u Zagrebu i Hrvatskoj rado viđen gost, nastupao je s raznim bendovima nebrojeno puta, pa ne sumnjamo da će biti tako i u Vintage Industrialu. Novi Soulfly album Max opisuje kao “Tribal thrash death” i povratak soundu koji je Sepultura svirala na “Chaos A.D.” albumu. Koncert će otvoriti zagrebački trešeri LIV.

Muziku podržava

4.7. Jazz Garden: Mike Parker’s Trio Theory

Upad: Free

Jazz Garden u Zagreb vraća američko – poljsku jazz atrakciju Mike Parker’s Trio Theory, koji su na novoj turneji po regiji. Posljednji album “Alive Out There” je sniman po klubovima u Češkoj i Vojvodini, s elementima i Third Streama, indie-rocka i suvremene klasike, a pjesma “Hermit the Dog” snimljena je u Novom Sadu kod Ivana Fecea Firčija, bubnjara novovalnih grupa ’80-ih EKV i Luna.

5.7. Akustika u vrtu: J.R. August

Upad: Free

Nakon velike koncertne promocije prošle godine u Savskoj 160, J.R. August se vraća u naš Ljetni vrt, odakle je i krenulo VIB druženje s publikom. J.R. August je izmišljeni lik, dio ličnosti Nikole Vranića, nekad više, nekad manje… Nikola Vranić bavi se smišljanjem priča i melodija, a August kao jedan od njegovih likova ih izvodi na pozornici pred ljudima. Malo tko može prenijeti emocije, tekstualno, vokalno i melodijski kao što to može ovaj zabočki glazbenik.

6.7. Putopisi – Svijet u vrtu: Sjeverna Koreja

Upad: Free

Mislite da puno znate o “zatvorenoj i totalitarnoj Sjevernoj Koreji”, a nikada niste bili ni znate nekoga tko je bio tamo? Želite saznati jesu li predrasude koje vam serviraju mediji utemeljene u stvarnosti, ili je Sjeverna Koreja destinacija u kojoj biste se osjećali kao kod kuće?

Slobodan Tomić strastveni je putnik i zaljubljenik u trčanje, a posjetio je zemlju koju mediji vole mrziti, gdje je otrčao najveći godišnji maraton, ali i proveo dane upoznavajući njezine ljude, običaje, gastronomiju i pravila kojih se valja držati da se u Sjevernoj Koreji dobro provedete.

6.7. Amnezija Party by DJ Mario Kovač

Upad: Free

Nisi nikad imao/la amneziju? Dođi do Savske 160 u petak 6. srpnja i DJ Mario Kovač će u suradnji s likvidnom ljekarnom Vintage Ljetnog Vrta postaviti uvjete za bolesno dobar party od kojeg se sutradan očekuju amnezijačke posljedice duha i tijela. Pokupi žestice na akciji i zabavi se u zelenoj oazi do ranih 5 ujutro! Kvartalni povratak gospodina Kovača, garantira vam opet nenormalno dobar party kao i zadnjih nekoliko, ali definitivno će nam svima ostati u sjećanju njegovo prošlogodišnje vrtno izdanje s rasplesanom terasom.

7.7. Vintage Edu Garden – Radionice za djecu, edukacija, predstave

Upad: Free

“Vintage Edu Garden” je platforma neformalne edukacije pokrenuta suradnjom Vintage Industriala i Udruge “Točka Kulture” s ciljem kvalitetnog provođenja slobodnog vremena za djecu i mlade kroz neformalno obrazovanje, razvijanje kreativnosti, samoinicijativnost te poticanje mladih na samoobrazovanje i aktivnu participaciju u suvremenoj kulturnoj i umjetničkoj produkciji kao i široj zajednici.

7.7. Boozyard – Tina Kresnik & Noa Rupčić – Booze Off Price

Upad: Free

U subotu 7. srpnja obavezno svrati u Boozeyard i uberi neke od žestokih pića po akcijskim cijenama (popis malo niže) te se raskomoti u našem zelenom junkyardu, u oazi spokoja i naravno dobre glazbe. Za taj dio pobrinut će se jedan “family values” duo koji čine majka, odlična pjevačica, nekadašnja članica Parnog Valjka – Tina Kresnik, a kojoj će instrumentalnu pratnju dati njen sin, odličan klavijaturist i pjevač, član Kojota – Noa Rupčić. Pripremit će vam dva seta rock standarda s naglaskom na pop, od Tine Turner, do Janis Joplin, Davida Bowieja i Phila Collinsa.

8.7. DORF u vrtu: Superuho warm-up – Projekcija filma i nagradne igre

Upad: Free

Završna od četiri ovoljetne DORF warm up večeri u Ljetnom vrtu donosi premijernu projekciju odličnog filma o jednoj od najvažnijih osoba u povijesti rock glazbe – manageru i promoteru Danny Fieldsu. Ovaj put uz DORF tu je i SuperUho, a oba tima će se pobrinuti za vas s kontigentom nagrada. U nizu linkova koji se dodaje uz njegovo ime su Doors, Cream, Lou Reed, Nico, Stooges, MC5, Ramones, Jonathan Richman.

10.7. Učitavanje u vrtu – Mislav Gleich & Petra Zelenika (poezija)

Upad: Free

Posljednja ovosezonska tribina Učitavanje održava se usred ljeta, 10. srpnja s početkom u 18 sati u Vintage ljetnom vrtu. Ovoga puta kombiniramo poeziju i prozu, a učitavamo još dvoje mladih autora: Petru Zeleniku i Mislava Gleicha. Događaj moderira Martin Majcenović.

10.7. Znak – Kviz znanja u vrtu

Zagrebački srpanj je najljepši u Ljetnom vrtu Savske 160, a posebice kad možda vijuge rade 300%, zato se spremite za novu epizodu ZNAKA – kviza znanja u Ljetnom vrtu Savske 160! ZNAK vam garantira zabavu, dobro osmišljena pitanja, laku i opuštenu interakciju te naravno nagradni fond za najbolje.

11.7. City Blues: Riccardo Staraj & Midnight Blues Band

Upad: Free

Druga epizoda City Bluesa održat će se 11. srpnja u Ljetnom vrtu Savske 160 i ugostit će još jedne pionire hrvatskog blues rocka, Mindnight Blues Band, predvođene poetskim karizmatikom Riccardom Starajem. Riccardo Staraj jedan je od najaktivnijih kvarnerskih blues-glazbenika, a izdao je i nekoliko zbirki pjesama te dvije knjige. Organizator je i pokretač Mošćeničkoga kulturnog ljeta. Realizirao je velik broj događanja na području Kvarnera i Istre, a surađuje s brojnim izvođačima jazza i bluesa, glumcima, performerima, slikarima i fotografima.

12.7. Ferragosto warm-up: 19 dana do festa

Upad: Free

13.7. From Russia With Love – Vodka Party: Kornelija Palić & Marko Vojvodić

Upad: Free

14.7. Vintage Edu Garden – Radionice za djecu, edukacija, predstave

Upad: Free

14.7. Indian Summer – Firewater (Whiskey Party): Native Americans Band

Upad: Free

15.7. Moderne društvene igre

Muziku podržava