Vinnie Paul nastavlja sa životom

domination
1918

Tragična smrt gitarističkog mađioničara i kralja žestokih rifova – Dimebag Darrella šokirala je mnoge, a jednan od od onih koji su patili najviše definitivno je njegov brat – bubnjar Pantere i Damageplana u kojima su zajedno svirali, Vinnie Paul. Nakon što je pokrenuo svoju izdavačku kuću Big Vin Records, najavio je izlazak albuma “Rebel Meets Rebel” na kojemu su braća Abbott pomiješali svoj metal i country kontroverznog pjevača David Allan Coea.

Vinnie objašnjava: “Dime i ja smo zbilja htjeli da to izađe, ali smo zbilja bili prezauzeti. Nakon što je Atlantic odustao od izdavanja tog albuma jer ‘nisu znali što bi s njim’ ja sam odlučio pokrenuti svoju izdavačku kuću. Ali jako je puno posla u tome. Mislim da je lakše sjesti u autobus i proputovati svijet svirajući svaku noć nego raditi ovaj izdavački posao. Dimebag je ovaj album odsvirao odlično! Nije čista moć, već ima i The Rolling Stonesa u tome. Ovo mi je bio ispušni ventil, jer nikada u životu nisam radio nešto bez Dimea. Tek sada osjećam da mogu nastaviti sa svojim životom.”

Istog datuma, 2. svibnja, kada izlazi “Rebel Meets Rebel” u dućanima će se naći i “Dimevision, Volume 1” sa sjećanjima i snimkama Dimebaga. “Na tom DVDu Dime će napokon dobiti nekakvo priznanje da je u stvari on taj koji je stvario famozni Jackass. Uz sviranje gitare on nas je oduševljavao jer je bio klaun. Album je dosta prepoznatljivog Pantera zvuka, jer kad nas trojica sviramo zajedno (Rex, Vinnie, Dimebag, op.a.) ništa ne zvuči tako. Samo što pjeva drugi čovjek i to u totalno drugačijem žanru. Neće to voljeti ni coutry fanovi, ni metal fanovi, ali oni koji su otvoreni prema glazbi, definitivno hoće. Možda čak napravimo i turneju, jer imam par ljudi koji bi mogli zamijeniti Dimea.

Muziku podržava

Osim toga, imamo i gotov album od Damageplan. Još samo fale vokali. Pjesme su razbijačke! Svi bendovi se s prvim albumom samo predstave, a drugi je taj koji sve razvali. Sve smo snimili ja i Dime, on je snimio bass i gitare, ja bubnjeve. Ne znam što bih s time. Možda da okupim Dimeove najdraže pjevače da otpjevaju po pjesmu – dvije, ili da sve otpjeva Pat Lachman i da to bude jednostavna Damageplan ploča.”

Uz sve to, Dean Guitars sprema i jedan umjetnički osvrt na Dimebaga pod imenom “Six-String Masterpiece: The Dimebag Darrll Art Tribute“. Na njemu će sudjelovati 50 glazbenih i umjetničkih ličnosti, među ostalima i Marilyn Manson, Deftones, Jerry Cantrell, Chester Bennington, Dave Grohl, Kerry King, Moby, James Hetfield, Tom Morello, Billy Corgan, Tommy Lee, Korn ,Slipknot, Zakk Wylde, Rob Zombie i, nitko drugi nego – Kelly Clarkson!

Vinnie njezino mjesto u cijeloj priči jednostavno objašnjava: “Svi se pitaju ‘kako ona tu spada?!’, a ja vam kažem istinitu priču: Ona je nerijetko znala čekati mene i Dimea kod comedy kluba u Texasu, i to puno prije nego je pobijedila na Američkom Idolu. Tako da nas ona zna još od prije i zbilja mi je drago što je i ona dio toga.”

Muziku podržava