Veliki Koncertni Tjedan u Tunelu

Muzika.hr
829

Od 6. do 10. svibnja, u riječkom se Tunelu održava Veliki Koncertni
Tjedan. U pet dana na rasporedu je pet koncerata na kojima će nastupiti
domaći i strani izvođači.

Otvaranje je pripalo otvorenom jam sessionu na kojem su Cows&Chickens stalni gosti, a svi su glazbenici pozvani pridružiti ime se u svirci. Početak je u 21. sat, upad besplatan.

Utorak, 7. svibnja, rezerviran je za program Akustika na kojem će nastupiti zagrebački bend Nellcote. U njihovoj se glazbi isprepliću utjecaji od delta bluesa i folka do rock’n’rolla i alternative. Početak je u 21. sat, ulaz je besplatan, a bend svira ‘na šešir’ (izvođače možete nagraditi nakon svirke, ukoliko želite)

Muziku podržava

U srijedu, 8. svibnja, iz Kanade dolazi Terror Bird, odnosno Nikki Nevver sa svojim ‘bendom iz spavaće sobe’ koji glazbu stvara ‘pod utjecajem popa ’80-ih, glamura Davida Bowiea i lošeg vremena’. U Tunelu na koncertu im se pridružuje i njihov američki prijatelj Rex sa svojim projektom Mattress koji se uspoređuje ‘sa zvukovima pustinje, pijeska, ostataka lubanja i kostiju i užeglih synth ritmova.’ Početak je u 22h, svirka ‘na šešir’.

Četvrtak, 9. svibnja, donosi nastupe zagrebačkog indie electro-pop benda Kimiko i pop-folk dua Biological Lovers, a nakon koncerta slijedi plesni nastavak u režiji DVJ set by Senzorz. Početak je u 21:30, cijena ulaznice iznosi 30/40 kuna, a možete ih nabaviti u Dallas music shop u u Rijeci, Tunelu i Glazbenom centru Rijeka.

Posljednjeg dana, 10. svibnja, nastupit će Elemental koji će će uživo ekskluzivno predstaviti nekoliko novih pjesama, a nakon kratke svirke, frontmeni Elementala Remi i Shot naći će se u ulogama DJ-a i puštati glazbu za sve posjetitelje do sitnih noćnih sati. Početak je od 22h, ulaz besplatan.

Muziku podržava