Veliki humanitarni koncert u južnoafričkom Cape Townu

1076

Već dugo najavljivani koncertni spektakl održat će se 29.studenog povodom svjetskog ‘Dana borbe protiv AIDS-a’ u južnoafričkom Cape Townu na Greenpoint stadionu. Mnoge glazbene zvijezde sudjeluju u projektu “Give One Minute Of Your Life To AIDS“, a predvode ih Bono, Dave Stewart, te Roger Taylor i Brian May iz Queena.

Povodom ovog koncerta bit će objavljena i pjesma “46664 (Long Walk to Freedom)”, a izvode ju Bono, Youssou N’Dour, Abdel i Dave Stewart. Pjesma govori o razdoblju života nobelovca Nelson Mandele, o njegovih 18 godina koliko je proveo u južnoafričkom zatvoru Robben Island, pod brojem 46664.

Sam Mandela pojaviti će se kao specijalni gost na koncertu na kojem bi uz već spomenute glazbene zvijezde trebali nastupiti i Anastacia, Angelique Kidjo, Beyonce, Baaba Maal,Bongo Maffin, Danny K, Ms Dynamite, The Corrs, Johnny Clegg & Sipho Mchunu, Ladysmith Black Mombaza.

Koncert će se prenositi putem MTV-ja širom svijeta, a očekuje se da će ga pratiti više od 2 milijarde ljudi. Sav prihod od koncerta namijenjen je u borbu protiv side od koje u Africi boluje više od 30 milijuna ljudi.

Muziku podržava