Velike promjene pred Exit festivalom

Muzika.hr
2441

Najveći regionalni glazbeni festival – novosadski Exit – možda je ove godine održan posljednji put u svima znanom obliku.

Srbijansko Ministarstvo kulture i informiranja objavilo je da zbog mjera štednje više neće financirati velik broj projekata i događaja, a među njima našao se i festival Exit. Par dana ranije, generalni menadžer festivala Bojan Bošković podnio je ostavku, a jedan od osnivača i vlasnika festivala, Miloš Ignjatović, za Popboks.com izjavio je kako nisu dobili nikakvo službeno priopćenje te da su pripreme za festival u tijeku.

“Nezahvalno je komentirati nešto što mi nikada nismo službeno dobili. Nemoguće je organizirati festival kao što je Exit bez pomoći države. Živimo u državi u kakvoj živimo, cijena ulaznice za ovakav festival trebala bi biti 200 i više eura, tako da nam je pomoć države zaista neophodna.”

Muziku podržava

Kako prenosi portal Svet.rs, Ministarstvo kulture i informiranja ponudilo je svoju stranu priče: “Ministarstvo kulture i informiranja je u 2010., 2011. i 2012. godini za Exit izdvajalo sredstva u u iznosu od 10 milijuna dinara na godišnjem nivou. Exit svakako može aplicirati za sredstva na Natječaju za financiranje ili sufinanciranje projekata u kulturi, a odluku o tome koji će projekti biti sufinancirani donijet će Komisija.”

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, piše dalje Svet.rs, najavio je kako će gradske vlasti i dalje pomagati festival te nastaviti suradnju, dok je Ignjatović kazao kako će se Exit 2013. svakako održati, no postoji mogućnost promjena u trajanju i konceptu.

Muziku podržava