Vatra ugasila svjetla u Rockmarku

Muzika.hr
2161

Čast otvaranja nove sezone Akustike, u glazbenoj knjižari Rockmark, pripala je virovitičkoj grupi Vatra ili kako je Ivan Dečak rekao grupi VT, jer su za ovu priliku nastupili samo Robert Kelemen (gitara) i Ivan Dečak (vokal, gitara).

Rockmark su, do čepa, ispunili fanovi (uglavnom ženska populacija), a dečki su im za uzvrat priuštili sasvim opušteni mini koncert koji je više nalikovao prijateljskom druženju nego formalnom koncertu.

Vidno raspoloženi dvojac prošarao je kroz najpoznatije hitove te su izvali i singl “Tremolo” s novog albuma “Ima li budnih“, za vrijeme kojeg su, po Ivanovoj želji, ugasili svjetla u Rockmarku i u potpunom mraku otpjevali ga zajedno s publikom.

Muziku podržava

Iskreno, nisam fan benda, ali pratim ih kad stignem i uvijek preslušam njihovo novo izdanje, jer sam u njihovom radu zapazio par interesantnih stvari. Ono što me fascinira kod Vatre, zavidna je razina profesionalizma te iskrena zagriženost i vjera u ono što rade, što je ruku na srce u današnjim uvjetima, gdje se na tako nešta gleda s podsmjehom i cinizmom, zapravo pravi mazohizam, ali i hvale vrijedan čin, koji se u slučaju Vatre na kraju isplatio i doveo ih tu gdje su sad.

Kao što nam je Dečak nakon svirke napomenuo, ovo nije bila promocija novog albuma, nego čisto prijateljsko druženje. Prava promocija bit će u jednom od zagrebačkih klubova, a detalji će se saznati uskoro. Stoga, svi oni koji su propustili sinoćnju svirku imat će priliku uskoro čuti Vatru u punom električnom sastavu i sa svježim materijalom.

Fotografije sa svirke pogledajte na Facebook stranici Akustike.

Akustično piše: Vedran Živković

Muziku podržava