Varaždinski festival multimedije širi se povijesnom jezgrom

Promo članak
933

Od 23. do 28. svibnja u različitim prostorima u varaždinskoj povijesnoj jezgri održat će se MOP Špancirfest festival multimedije.

Festival organizira niz predavanja i radionica s područja digitalne kulture i multimedije, kao i programe elektronske glazbe te interaktivni 3D maping na gradskoj vijećnici.

U varaždinskom HNK-u održat će se 13 predavanja koja obuhvaćaju oblikovanje digitalnih medija, a u palači Herzer šest radionica s tematikom tehnologija i principa njihovog korištenja u stvarnom radnom okruženju.

Festival po prvi puta otvara prostor za djecu i mlade osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te će Hrvatsko dizajnersko društvo održati dvije radionice uvoda u dizajn. Tijekom festivala u Galerijskom centru Varaždin održat će se tri izložbe koje obuhvaćaju različite multimedijalne izričaje te radove istaknutih umjetnika, ali i studenata Odjela za medijski dizajn Sveučilišta Sjever.

U sklopu programa City&Party u Klubu Zvonimir Rogoz i četiri kafića, 28. svibnja održat će se party program s Chui te Chew the Fat! Croatia, a na gradskoj će vijećnici Ivan Lušičić Liik izvesti interaktivni 3D maping ORNAMENT III.

Muziku podržava