Uspješna godina za Fathere

1179

Riječka skupina Father izvrsno je privela kraju ovu za njih bez sumnje najuspješniju godinu u dosadašnjoj karijeri. Album prvijenac “Inspirita” objavljen je početkom listopada, uz i više nego sjajan prijem od strane kritike i publike. Neke od prvih godišnjih nagrada bend već pozicioniraju kao najbolji novi domaći bend 2005., a album “Inspirita” drži se pri vrhu u većini anketa za debi godine.

Još uoči objavljivanja albuma bend je nastupio kao suport američkim legendama Anthrax, a kasnije i uz rame velikanima hrvatske scene i Šveđanima The Hives na MTV Danu. Na dvije samostalne koncertne promocije momci su nakrcali prvo riječku Točku, a zatim i zagrebački KSET.

Video spot za singl “Machina” naišao je na sjajne reakcije, zabilježio veliki airplay na nacionalnim i lokalnim televizijama u Hrvatskoj i Sloveniji te na MTV Adria i time dokazao da princip zanimljive ideje uz doslovno nula kuna budgeta i dalje prolazi bez problema kada se video i audio odlično poklope.

Muziku podržava

Nakon vrlo dobrog prijema od domaće kritike, i mediji susjednih zemalja daju bendu sve više prostora. Tako su se nedavno izvrsne recenzije pojavile u slovenskoj Anteni, kao i u srpskom Butcherian Vibe magazinu.

Za početak iduće godine Father najavljuju snimanje drugog spota s albuma za skladbu “Cynosure” koja i otvara album. Nakon snimanja tijekom siječnja, spot bi premijeru trebao doživjeti početkom veljače.

Datumi koncertnih aktivnosti:
06.01. Rijeka, Boćarski dom
13.01. Pula, Uljanik
27.01. Travnik
28.01. Tuzla
17.02. Šibenik, Tesla
18.02. Split, Kocka
24.02. Pazin, Max Magnus
25.02. Izola, Shoto club

Muziku podržava