Uskoro novi album Pet Shop Boysa

1430

Fundamental” – deveti studijski album u karijeri Pet Shop Boys, na tržištu će se pojaviti 22. svibnja u izdanju Parlophone Records. Album donosi ponovno pojavljivanje legendarnog Trevora Horna u producentskoj stolici, poznatom po radu s bendom na “Left To My Own Devices” iz 1988. godine.

Snimanje albuma započelo je u svibnju 2005., a konačni track listing donosi 11 novih Tennant/Lowe kompozicija, kao i jednu napisanu od strane Diane Warren. Neil Tennat i producent Horn već su u nekoliko navrata izrazili oduševljenje radom na albumu, kao i konačnim produktom, a za njima ne zaostaju niti neke od najutjecajnijih glazbenih tiskovina na Britaniji.

NME je album već proglasio najboljim Pet Shop Boys uratkom unazad više od 10 godina, dok je The Sun kratak i jasan: “Novi album “Fundamental” je jedonostavno briljantan”.

Muziku podržava

Najvni singl “I’m With Stupid” pojavit će se 8. svibnja na tržištu, a već ga možete čuti u eteru radio stanica. Ova pjesma inspirirana je odnosom Tonyja Blaira i Georgea Busha. Tennant kaže: “Pjesma je ljubavne tematike i govori o tome kako ostatak svijeta ne razumije zašto si u vezi s nekim. To je također i prilično satiričan pogled na vezu Blaira i Busha iz Blairove perspektive.”

Za jesen je najavljena i knjiga “Pet Shop Boys Catalogue“, kao kompletna vizualna i dizajnerska retrospektiva benda.

Muziku podržava