Uskoro “Live In St.Louis” Zabranjenog pušenja

1750

Tijekom prošlogodišnje promotivne turneje posljednjeg studijskog albuma Zabranjenog pušenja “Bog vozi mercedes”, Sejo Sexon & company našli su se u petom mjesecu na sjevernoameričkom tlu. S tog prekooceanskog gostovanja po USA i Kanadi, gdje su održali live nastupe u Torontu, Charlotti, Chicagu, New Yourk-u i St.Louis-u, realiziran je i njihov drugi po redu live album pod imenom “Live In St.Louis” čiji je izlazak planiran za 22. ožujka.

Inače, sarajevski rockeri poznati su po svojim učestalim koncertnim nastupima kojih su u 2003. godini održali preko stotinjak, te samim time priskrbili epitet ‘najzaposlenije rock skupine s ovih prostora’. Protekla godina je za Pušenje ujedno bila slavljenička gdje su obilježili i svojih dvadeset godina postojanja. Ukupno 13 legendarnih skladbi koje su obilježile dosadašnji rad Zabranjenog Pušenja među kojima su nezaboravne “Dok čekaš sabah sa šejtanom”, “Zenica blues”, “Pišonja i Žuga u paklu droge”, snimljeno je live u The Casa Loma Ballroom u St.Lousi-u. ‘Kontrolor’ snimanja bio je Mark Burris, poznatiji po suradnji sa Stone Temple Pilots-ima. Izlazak albuma najavljuje live verzija skladbe “Posljednja oaza – Fikreta” za koji će se ovih dana montirati i video broj sastavljen od snimaka sa samih koncerata s turneje.

Kako i priliči Zabranjenom pušenju izlazak albuma “Live In St.Louis” predstavit će se 10. travnja velikim koncertnim nastupom u zagrebačkom koncertnom prostoru Tvornica. Uz Pušenje pred publikom bi se te večeri trebalo pojaviti i gošča Zdenka Kovačićek i grupa Arabeske, te još pokoje iznenađenje, a kako je poznato da Pušenje najbolje funkcionira na stage-u vjerujemo da će to biti jedan u nizu nezaboravnih druženja s pravim predstavnicima rock’n’rolla.

ZABRANJENO PUŠENJE “LIVE IN ST.LOUIS”

1. DOK ČEKAŠ SABAH SA ŠEJTANOM

2. PIŠONJA I ŽUGA U PAKLU DROGE

3. BOS IL’ HADŽIJA

4. SELENA, VRATI SE SELENA

5. MOŽEŠ IMAT’ MOJE TIJELO

6. ZENICA BLUES

7. TEST ZA DŽENET

8. JUGO 45

9. POSLJEDNJA OAZA – FIKRETA

10. LIJEPA ALMA

11. KANJON DRINE

12. POS’O, KUĆA, BIRTIJA

13. FILDŽAN VIŠKA

Muziku podržava