Universal i Live Nation zajedno izbacuju posrednike

Muzika.hr
758

Najveća svjetska diskografska kuća udružila je snage s najvećom koncertnom kućom: Universal Music i Live Nation potpisali su ugovor o suradnji.

Što to točno znači za korisnika otkriva jedna lijepa rečenica koja kaže kako su udružili snage radi ‘proširenja glazbene ponude i razvijanja usluga izravno do potrošača’. U prijevodu, glazbeni proizvodi poput albuma, ulaznica i memorabilija dolazili bi kao jedan jedinstveni paket.

Recimo da Live Nation, vlasnik Ticketmastera, odluči organizirati turneju grupe U2 ili The Rolling Stonesa. Kupite li ulaznicu, u cijenu ulaznice uračunat je i album izvođača i memorabilija. Ovom bi se metodom izbacio posrednik što bi uvelike olakšalo odnos između izvođača i publike.

Ugovor koji su potpisali Live Nation i Universal obuhvaća i agencije koje zastupaju izvođače: Live Nation vlasnik je agencije Front Line koja brine o karijeri The Eaglesa, Neila Diamonda, Fleetwood Maca, Christine Aguilere i Kennya Chesneya, stoga se može očekivati kako će to biti prvi izvođači koji će probiti led.

Muziku podržava