Sedma godina održavanja, sedmodnevni program, najveći i najskuplji lineup – samo su neke od karakteristika ovogodišnje Ultre. Nakon trodnevnog programa u Splitu, partijanje se nastavlja na Braču, Hvaru i Visu. Bol će biti rezerviran za uvertiru, na Hvaru posjetitelje očekuju Sigma i friški dvojac Europe, projekt iza kojeg stoje Martin Solveig i Jax Jones, a na Visu cijela priča završava. Procjenjuje se da će ukupan broj posjetitelja na kraju festivala biti oko 150.000, a mi vam u nastavku donosimo highlightove onog dijela festivala na kojem je cirkuliralo najviše ljudi, onog u Splitu.

Ultra
foto: Stijn De Grauwe

1Najveći lineup dosad

Razumljivo je da će svake godine organizatori reći da je line-up baš te godine najbolji, no ove godine se zbilja našla fina hrpa jakih imena. Swedish House Mafia, Above & Beyond, Adam Beyer, Afrojack, Alesso, Armin van Buuren, Carl Cox, The Chainsmokers, David Guetta, DJ Snake, Jamie Jones, Joseph, Capriati, Maceo Plex, Marco Carola, Ritchie Hawtin, samo su dio bogate liste izvođača koji su zabavljali publiku na Parku mladeži.

2Nova lokacija

Nakon šest godina partijanja na Poljudu, ove se godine Ultra održala na stadionu Park mladeži, koji ima 15 tisuća četvornih metara više prostora. Mišljenja su podijeljena, nekima je novi prostor više odgovarao jer je Park mladeži otvoreniji, dok druge vuče nostalgija za Poljudom.

3David Guetta na otvorenju

Guettu se već smatra domaćinom splitske Ultre, s obzirom da je uz splitsku Ultru od samih početaka, Split mu je prirastao srcu i zna reći “hvala”. Na njegovom nastupu bio je najveći miks mlađe i starije publike, što nije začudno, ipak ima 51 godinu.

4Vatra na Ultri?

View this post on Instagram

Boooooooom💥 #vatra #ultra2019 #split

A post shared by Vatra (@vatra_official) on

Da, ako niste znali, na Ultri je bila i Vatra. Nastupala je na UMF Radio Stageu, a svoje su pjesme zapakirali u elektroniku.

5Prošlo bez tragičnih incidenata…

Iako su svake godine u prvom planu uživljeni “Ultraši” koji gmižu po splitskim ulicama, ove je godine Hitna, u sedam godina Ultre, doživjela večer s najmanje intervencija dosad. Naime, drugi dan festivala imali su osam intervencija, od čega su četiri poziva bila lažna. S druge strane, policija je imala pune ruke posla s onima koji su imali posla s drogom. Sveukupno je privedeno 352 osobe zbog droge, a policija je naplatila milijun kuna kazni.

6Od mrežastih čarapa do svećeničkih odora

Velik postotak hrvatskih portala osvrnuo se na oskudno odjevene dame, šljokice po stražnjicama te na mrežaste čaraše, no na Ultri se moglo vidjeti i svećeničkih odora. Kao i zadnje dvije godine, tako su i ove godine svećenici posjetiteljima dijelili vodu, i to s porukom. Na čašama su se našli natpisi “Dragocjen si u mojim očima” te “Slavan si u mojim očima”.